[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[MB, Atego] Kontrolka wspomagania - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 gru 2010, 12:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: atego 2628

Witam. Ostatnio w Mercedesie Atego 2628, po odpaleniu samochodu gdy jest zimny zapala się kilka razy czerwona kontrolka inforumująca o awari układu kierowniczego .gdy samochód chwile pochodzi kontrolka juz sie nie zapala. dodam ze zauważyłem ze gdy miałem zalany do pełna płyn od wspomagania w zbiorniczku, to po odpaleniu samochodu w zimę trochę tego płynu mi wyciekło ze zbiorniczka, czym to moze byc spowodowane? czy zbiorniczek musi byc zalany pod sam korek ?

Post Wysłano: 20 gru 2010, 12:40

Pierwszą sprawą to kiedy był wymieniany filtr wspomagania układu kierowniczego?
Płynu w zbiorniczku powinno być 2/3 wysokości, o ile się nie mylę powinieneś mieć zaznaczony poziom minimum (w 1/3 wysokości zbiorniczka) oraz poziom maksimum (w 2/3 wysokości zbiorniczka).
Kontrolka może się zapalać ze względu na to, że płyn gęstnieje na mrozie i ciężko przejść przez (prawdopodobnie zabrudzony i dawno nie wymieniany) filtr płynu układu wspomagania co w efekcie nie daje odpowiedniego ciśnienia w układzie.

Post Wysłano: 20 gru 2010, 14:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: atego 2628

chyba masz racje kolego, sprawdzałem poziom plynu jest ok. filtr wygląda na dawno nie wymieniany. czy to mogło być winą wycieku płynu na mrozie?

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]