Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Promy...
Post Wysłano: 15 lis 2010, 22:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 926130
Samochód: Osobowy

Jak to jest można "płynąć" razem z kierowcom? Ciekawi mnie to, a nie miałem z tym do czynienia. Za odpowiedź z góry dziękuję. 8)

Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 0:02 przez jeszkin, łącznie zmieniany 1 raz.
Z kierowcom nie, ale z kierowcą tak... Ortografia !

Tytuł: Re: Promy...
Post Wysłano: 15 lis 2010, 22:43

Użytkownik

Użytkownik

Z kierowcą sobie nie "popływasz" idzie się na górę na prom, w kabinie podczas rejsu nie można zostać.

Post Wysłano: 15 lis 2010, 23:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Cytuj:
Jak to jest można "płynąć" razem z kierowcom? Ciekawi mnie to, a nie miałem z tym do czynienia. Za odpowiedź z góry dziękuję. 8)

Zgłosić wcześniej szefowi/spedytorowi, że kierowca chce zabrać w trase kogos tam. Co do kosztów, kto to pokrywa i takie tam, to nie wiem, ale takie rzeczy trzeba wcześniej zgłaszać.

Post Wysłano: 16 lis 2010, 5:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

nie wiem jakie ceny są na "krajowych" promach, wiem, że kierowca nie może sam sobie dopisać drugiego członka załogi - musi to zrobić spedycja rezerwująca prom, natomiast na promach odpływających z D do Szwecji czy Finlandii nie ma problemów aby przy odbieraniu biletów zaznaczyć 2 kierowców. Za dziecko chyba do 14 lat się nie płaci, pokrywa się tylko koszt wyżywienia na promie, czasem jest tak, że również za małżonkę nie pobierają opłat (ważne to samo nazwisko co kierowca) a czasem kroją, Cena za drugą osobę - prom do Szwecji 50 - 75 E- (zależy od linii promowej), druga osoba na linii Travemunde-Helsinkii to już wydatek 150E.

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Post Wysłano: 16 lis 2010, 14:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Gdynia - Karlskrona:
Albo się kupuje (rezerwuje) bilet normalnie, albo poprzez spedycję (jako drugi kierowca).
Przez spedycję to około 50e w jedną stronę (LKW Walter)

Post Wysłano: 16 lis 2010, 15:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz

Cytuj:
nie wiem jakie ceny są na "krajowych" promach, wiem, że kierowca nie może sam sobie dopisać drugiego członka załogi - musi to zrobić spedycja rezerwująca prom, natomiast na promach odpływających z D do Szwecji czy Finlandii nie ma problemów aby przy odbieraniu biletów zaznaczyć 2 kierowców. Za dziecko chyba do 14 lat się nie płaci, pokrywa się tylko koszt wyżywienia na promie, czasem jest tak, że również za małżonkę nie pobierają opłat (ważne to samo nazwisko co kierowca) a czasem kroją, Cena za drugą osobę - prom do Szwecji 50 - 75 E- (zależy od linii promowej), druga osoba na linii Travemunde-Helsinkii to już wydatek 150E.
Kiedyś płynąłem do Ystad ze Świnoujścia w podwójnej obsadzie, rezerwacja była na jednego kierowce, bez problemu przy odbiorze biletu dopisali drugiego kierowce. Miałem też przypadek że wracałem Z Trelleborga do Świnoujścia i podjechał kierowca który zamieniał się z innym, bo auto jeździło na trasach Szwecja - Norwegia i zapytał się czy bym go nie zabrał jako drugiego. Booking miałem tylko dla siebie, ale nie było problemu, tamten dopłacił za siebie i wpisai go jako drugiego kierowce do biletu.

Poepen in de broek?

Post Wysłano: 16 lis 2010, 15:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 926130
Samochód: Osobowy

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. A za ortografie to sory (nie wiedziałem jak napisać :> ). Temat do zamknięcia. :!:

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]