Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 17 wrz 2010, 20:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 11049203

Witam mam takie pytanie czy przy przyjmowaniu pracowników na stanowisko kierowcy pracodawca patrzy na wykształcenie gdyż mam straszne problemy ze szkolą obecnie chodzę do szkoly z OHP i tam tez sobie zbytnio nie radze za rok kończę 18 lat i postanowiłem rzucić szkole bo to by dalej nie miało sensu obecnie pracuje w ZDZ Łódz i mam problemy z nogami mianowicie miałem kiedyś pozrywane ścięgna i nie moge pracować na stanowisku stojącym po 3 godzinach bolą mnie nogi i następne 2 dni nie moge chodzić co za tym idzie nie chodzę do szkoly
ojciec radził mi ze jak nie zdam tym razem zebym zobie zrobił albo prawo jazdy albo uprawnienia ma maszyny budowlane typu koparka etc

i moje pytanie brzmi czy w pracy w zawodach operator np koparki bądź kierowca ważne jest wykształcenie

i druga kwestia
co myślicie o przyszłości kierowców chodzi oto ze
ojciec zawsze powtarzał ze prawo jazdy jest coraz droższe i coraz mniej ludzi na nie nie stać i z tego wynika że jest coraz mniej kierowców a obecni i tu bez urazy są juz starzy i odchodzą na emeryturę i myślicie że zarobki kierowcy w przyszłości wzrosną?

Pozdrawiam

Post Wysłano: 17 wrz 2010, 21:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

W kwestii operatora koparko-ładowarki: nie bardzo. Sam mam koparko-ładowarkę i zatrudniam operatora. Przy zatrudnianiu jakoś na wykształcenie za bardzo nie patrzyłem. Liczą się głównie umiejętności. Co z tego, że pracownik A ma maturę, a pracownik B jest po gimnazjum, jeśli pracownik B zrobi tą samą pracę szybciej, dokładnie i spali mniej paliwa? Wszystko się rozchodzi o zdolności pracy na maszynie, jedni je mają, a inni nie. Liczy się też to, czy jest się rozgarniętym i umie rozmawiać np. z kierownikami robót i się z nimi dogadywać w sposób ludzki, czyli bezproblemowo.

Post Wysłano: 18 wrz 2010, 10:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Dawno na tym forum nie widziałem tak składnie napisanego postu :shock:

Wracając do tematu. Praca kierowcy to głównie siedzenie za kółkiem, ale jak przychodzą załadunki, to jest sporo biegania, skakania, łażenia do biur itd. Tak przynajmniej jest na plandece.

Aczkolwiek nie musisz jeździć koniecznie plandeką. Zapewne są jakieś inne zabudowy przy których trzeba mniej biegać, ale to już inni koledzy muszą się wypowiedzieć.

Co do wykształcenia. Mnie pytali do jakiej szkoły chodziłem, a nie jaką skończyłem :) Pracodawców za bardzo to nie obchodzi, najważniejsze w tej branży jest doświadczenie.

Może spróbuj na busy osobowe :?: Tam chyba nie trzeba zbytnio chodzić. Tylko z drugiej strony koszty uzyskania prawa jazdy + kwalifikacji wstępnej są ogromne (łącznie minimum 10 000zł). Do tego dochodzi że narazie masz 17 lat, więc na kat.D musisz czekać do lat 21...

Możesz też spróbować na busy z plandeką, tylko tak jak wcześniej mówiłem. Jak są załadunki/rozładunki to jest trochę skakania. Do tego dochodzi często jazda na granicy wytrzymałości itp...

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]