Fascynujące i unikalne filmiki, nakręcone w drugiej połowie lat 90-tych, przedstawiające kilka transportów realizowanych przez ZTE Radom. Uwagę, rzecz jasna oprócz Faunów, zwracają Willeme TG250 (podobno jedyny w ZTE - odsyłam do komentarzy pod drugim filmem), mniejszy brat legendarnych TG300, oraz Polonez w roli auta pilotującego:
Cineks twoj starzy nieleciał czasami dzisiaj o 21 od strony Katowic na Częstochowe z jakimiś elementami chyba betonowymi? Leciały 4 zestawy i na końcu pilot, z przodu to niewiem czy leciał bo zauważyłem pierwszą ciężarówke. Widziany w Będzinie koło M1
Cineks twoj starzy nieleciał czasami dzisiaj o 21 od strony Katowic na Częstochowe z jakimiś elementami chyba betonowymi? Leciały 4 zestawy i na końcu pilot, z przodu to niewiem czy leciał bo zauważyłem pierwszą ciężarówke. Widziany w Będzinie koło M1
Nie, to nie on. Koledzy z firmy wiozą stalowe części na most, prawdopodobnie do Poznania.
Wie ktoś coś na temat transportu, chyba zbiorników przez Leszno? Przemknęły wczoraj ok. godz. 23:50 krajową 12, dwa zestawy. Zapamiętałem tylko Scanię T, nazwy firmy nie dojrzałem.
GG: 1226721
Samochód: Man TGX 440
Cytuj:
Wie ktoś coś na temat transportu, chyba zbiorników przez Leszno? Przemknęły wczoraj ok. godz. 23:50 krajową 12, dwa zestawy. Zapamiętałem tylko Scanię T, nazwy firmy nie dojrzałem.
Witam zacne grono. Jestem nowy na tym forum. Jeżdżę samochodem marki MB Actros 2654. Ponadgabarytem jeżdżę sporadycznie na potrzeby własne w firmie której pracuję, aczkolwiek interesuje mnie to. Odrazu mam takie pytanko był może któryś z kolegów w Bogatyni (dolnośląskie), jak tam jest z przejazdem, jakie są ronda. Mój zestaw ma 22,5 metra długości i cztery skrętne osie. W najbliższym czasie mam tam jechać i niechcę wpakować się na jakieś niespodzianki. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam.
Info dla Poznaniaków: dziś o 21. z Cegielskiego wyrusza transport jednego z trzech elementów iglicy na Stadion Narodowy (liczącej w sumie 70m długości i ważącej około 100 ton). Myślę, że transport warty przyfocenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości