[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[wycenzurowano] w służbie kierowców? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 wrz 2010, 0:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Co sądzicie na temat napojów energetycznych w styl red bull itp? Ktoś się tym wspomaga zamiast kawy w czasie wielogodzinnej jazdy czy chwilach zmęczenia? Ja to muszę zatankować jak samochód wachą, więc się nie wypowiadam :evil: Jak z litra wypije i nie mam gdzie się zatrzymać to tak chce mi się lać, że aż w oczy szczypie :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ale nie mogę się tego oduczyć.....bo lubię to, jak niektórzy piwo czy kawę. A waszę zdanie na ten tamt? Bo sumię to tak słyszę opinie w skrajności w skrajność.

Ostatnio zmieniony 04 wrz 2010, 3:28 przez HeniekStar, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 1:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
Jak z litra wypije i nie mam gdzie się zatrzymać to tak chce mi się lać, że aż w oczy szczypie (...) ale nie mogę się tego oduczyć.....bo lubię to,
Jeden lubi akwarium, a drugi lubi wąchać cudze buty...
I co w związku z tym?

Twój post to pytanie czy informacja?

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 3:22

Użytkownik

Użytkownik

Pytanie: co o tym sądzicie? Jedni mówią, że dobre inni że ich wątroba napier...., jeszcze inni, że szkodliwe a kto inny że woli od tego zdechnąć niż wyładować w drzewo jak spanie chwyci, z kolei ktoś jeszcze że to g.... prawda o ich szkodliwości bo jak by było szkodliwe to by była akcyza jak ch.. albo zakaz, że skład nie wiele od coli się różni itp a ja chce spytać was jako kierowców zawodowych, czyli jedną z grup docelowych co o tym sądzicie. No jak wydzisz podałem pare z możliwych odpowiedzi, a poza tym idąc tropem Twojego myślenia to jaki jest sens zadawania pytań w czym daf jest lepszy od mana, albo co sądzicie o kobietach jako kierowcach ciężarówek? Tak pytam, a jak ty zadasz pytanie co myślicie o tym że lubisz wąchać cudze buty to wtedy Ci powiem Pozdrowienia

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 10:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4086883
Samochód: Ducato

w duzych ilosciach na pewno nie jest zdrowe, jak wszystko zreszta

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 12:00

Ponieważ pracuję w trybie zmianowym, w tym nocki (niestety), to mogę się wypowiedzieć na ten temat. Kawę piję nałogowo od kilku lat, dwie dziennie więc tak na prawdę już mnie tak nie rusza.

Najgorsza jest ostatnia noc z piątku na sobotę (właśnie wstałem:/). Tylko wtedy wspomagam się takimi wynalazkami jak napój energetyczny i to w ilości ok jednego litra w popularnej szarej butelce z Biedronki :>

O ile kawa podnosi ciśnienie, to napój energetyczny daje takie uderzenie nagłego ciśnienia, a to może się skończyć np. wylewem krwi do mózgu. Rzeczywiście bardzo pobudza i spokojnie pozwala przetrwać piątą noc z rzędu, ale jestem głęboko przekonany, że jest to bardzo niezdrowe dla organizmu.

Niektórzy w firmie aby przetrwać tydzień nocnej zmiany, piją takie napoje codziennie. Jak wpłynie to na ich zdrowie - nie wiem.

Przy okazji praca w nocy jest bardzo destrukcyjna dla organizmu, ale to temat na oddzielną dyskusję.

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 12:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Niektórzy w firmie aby przetrwać tydzień nocnej zmiany, piją takie napoje codziennie. Jak wpłynie to na ich zdrowie - nie wiem.

Żołądka pewnie już nie mają. Spożywanie takich napojów w nadmiernych ilościach skończyło się dla mojego znajomego specjalistyczną pomocą medyczną i kilkudniową hospitalizacją.

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 13:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7411066
Samochód: Volvo

Jest to niezdrowe...
Ta energia jest brana z resztek energii złożonych w pokładach ciała.
Wiec skoro nie ma energi ty ja wyzwolisz jeszcze przy pomocy energy drinka to jest baardzo nie zdrowe..
Kiedył to piłem ale odstawiłem wraz z kawą jakiś czas temu.

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 15:10

Użytkownik

Użytkownik

W sumię to narazie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, a piję to praktycznie nałogowo bo lubię, a żeby nie dochodziło do sytuacji kiedy napój musi siegać po resztki sił z organizmu to potem dobrze odpoczywam po tym, i jak człowiek zregenerowany to wszystko ok. Piję litra dziennie i powiem wam ,że ani razu mnie wątroba nie zabolała(może nie mam wątroby? :? ) a serce jak dzwon (może z kamienia :twisted: ). To ma jedną przewagę nad kawą, mianowicie do kawy się człowiek przyzwyczaja i musi pić coraz więcej a do tego raczej nie, piję jak piłem działa jak działa, a kawę co jakiś czas muszę odstwić żeby zaczeła działać. Swojego czasu tak lubiłem kawę że wiadrami piłem, ale trochę na serduchu czułem i jak za dużo to lekko duszno się robiło :idea: , z tym takiej sytuacji nie miałem. Oczywiścię nie namawiam do picia tego, ani do niczego innego ale mimo to uważam, że legendy o ogromnej szkodliwości tego są przesadzone i to grubo. Znam dużo osób którzy to piją i żadna nie odczuwa jakiś dolegliwości, więc jakoś mi się niechce wierzyć o tym że ludzie tak masowo trafiają do szpitala po tym. Patrząc na ilość spożywania tego przez ludzi (w jeden dzień cała paleta w biedronie a za dwa dni nie ma) to raczej są to bardzo pojedyncze przypadki, tak jak z różnymi innymi zatruciami od innych produktów. Po za tym jak zaczynało się to pojawiać na rynku to nikt nie narzekał, dopiero po medialnej nagonce ludzie zaczeli mówić że nie piją bo wątroba boli itp, itd. Po za tym staram się do wszystkiego podchodzić jakoś obiektywnie i sam sobie wyrabiać zdanie na różne kwestie, no i powiem,że w sumię akcyzy na to nie ma, zakazu też nie, masowe pozwy do sądu jakoś nie trafiają a przy najmniej nie słyszałem ,żeby ktoś wygrał. Byle jaki lekarz byle jakiemu pismakowi może wszystko powiedzieć, a biegły w sądzie już nie. Myśle ani takie dobre ani takie złe, ale to jest tylko moje zdanie, każdy może mieć swoje, każdy ma swój organizm i to jego brocha. Myśle ,że to trochę jak z szerszeniami że legenda zaczeła żyć własnym życiem, trochę miałem z nimi doczynienia i jestem w temacie i jak posłucham co ludzie czasem mówią to ja już wiem skąd mamy takich polityków... jak ludzie łykają takie bzdury jak pelikan ciepłe kluski

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 15:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jako propagator yerby napiszę to jeszcze raz.
Odstawcie te "powerdrinki" i kawę (chociaż sam piję minimum jedną dziennie).
Pijcie yerbę...

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 15:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Pijcie yerbę...
Yerba nie jest zbyt pobudzająca. Ja często sobie popijałem przed snem i zasypiałem jak niemowlak :)

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 16:33

Użytkownik

Użytkownik

Wszytko szkodzi tyle,że w nadmiernych ilościach, i uważam, ze jak ktoś mówi że to wali w wątrobe bardziej od alkoholu to są raczej jego pobożne życzenia. Alkoholu praktycznie nie pije, ia już na pewno się nie upijam, ale kompletnie mi nie przeszkadza nawet to, że niektórzy go nadużywają byle tylko nie wsiadali do samochodu na cyku i nie robili burdelu u siebie w domu, w sensie dzieci rodzina. Wszytko się wiąże z jakiś ryzykiem nawet wsiadanie do samochodu czy wyjscie na schody ale nie ma co popadać w paranoje

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 16:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ale o czym Ty obecnie piszesz? Bo nie ogarniam...
O alkoholu czy jak?

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 16:46

Użytkownik

Użytkownik

Niektórzy piszą o szkodliwości tego typu specyfików, nie twierdze, że nie są tylko uważam, że bez przesady a jest wiele różnych rzeczy które są nie rzadko duzo bardziej szkodliwe a nie budzą tyle kontrowersji. Nie musisz się znowu napinać jak baranie jaja, a już trzeci raz nie będe Ci tłumaczył o co chodzi w tej dyskusji, sam się trochę wysil, to naprawdę aż tak nie boli. Czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie wniosków było w podstawówce - zapomniałeś czy nie dobrnełeś?

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

wiec, co pic zamiast kawy i napojów energetycznych (RB, Tiger itd)

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 17:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
wiec, co pic zamiast kawy i napojów energetycznych (RB, Tiger itd)
Spróbuj yerby, tak jak krcr pisał. Są specjalne odmiany - pobudzające. Można zamówić przez internet, np tutaj

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 18:17

Użytkownik

Użytkownik

Krcr przeglądając inne tematy zwróciłem uwagę ,że lubisz piwo. Tamten mój post w którym nawiązałem do alkoholu, to nie miał się odnosić w żaden sposób do Ciebie tak gwoli ścisłości, żebyś sobię nie pomyślał. Bo tak to trochę debilnie wyszło. Sorry za OT

Post Wysłano: 04 wrz 2010, 18:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Myślę, że tak jak w przypadku nadużywania kawy, cukrów, soli, alkoholu, jedzenia zbyt tłusto, efektów nie widać z dnia na dzień.

To, ze ich nie odczuwamy nawet po roku, to nie znaczy, że ich nie ma. Pozostaje pytanie co będzie za lat 10, a wydaje mi się, że odpowiedź na to pytanie nie jest taka prosta, bo napoje energetyczne (wg mnie) pije się stosunkowo od niedawna.

Owszem Red Bull był od bardzo dawna, ale moda na picie tego typu napojów oraz konkurencja nadeszły znacznie później.

Nie będę się wymądrzać, że bym nie pił i że to szkodzi i tak dalej, bo póki co nie mam takiej potrzeby, w każdym razie z przerażeniem obserwuje znajomych, którzy piją takie napoje nałogowo, pomimo, że nie potrzebują ani zastrzyku energii, ani leku na senność.

Osobiście wypiłem taki napój raz w życiu i był to red bull na spróbowanie.

Post Wysłano: 10 wrz 2010, 15:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Ale o czym w ogóle tu mowa :?: Chce ci się spać zjeżdżasz na parking i kimasz godzinę lub dwie. Daję gwarancję, że żaden trunek ani 3 litry red bulla tak nie orzeźwią.

A jak masz szefa idiotę, który chce żebyś jeździł 24h to go wal go i szukaj sobie innego. Wykorzystywać zawsze nas będą, ale bez przesady, chcecie poświęcać swoje zdrowie i czyjeś dla kilku złotych :?:

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]