Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 sie 2010, 14:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 19322469
Samochód: Baotian Bt49qt-12

http://www.kierowca.pl/video-kierowca.pl/show/id/31

Post Wysłano: 02 sie 2010, 17:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Jeździłem na tym :] po 20 minutach jazdy tym można sie porzygać :D

PJ. B, B+E, C, C+E, D, D+E, KW

Post Wysłano: 02 sie 2010, 21:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6002013
Samochód: z chłodnią

W Warszawie w ITS na Jagiellońskiej, jest symulator z prawdziwego zdarzenia. Wsiada sie do prawdziwej kabiny Scani R wszystko dziala i wyglada jak w rzeczywistości. Mi sie akurat podobało ale niektórzy to bladzi już na pierwszym rondzie. Mnóstwo wariantów pogodowych i drogowych (śnieżyce, deszcz, góry, miasto, przebita opona). Możliwość jazdy solo lub zestaw cs. + naczepa.

Post Wysłano: 02 sie 2010, 21:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 19322469
Samochód: Baotian Bt49qt-12

Cytuj:
czemu się porzygać , a jak wsiadziesz do prawdziwego to tez sie porzygasz :):)

Post Wysłano: 03 sie 2010, 10:31

Użytkownik

Użytkownik

fajne rozwiązanie dla uczących się jazdy

Post Wysłano: 03 sie 2010, 14:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Skoda Oktavia/Renault Midlum

tez jeżdziłem na takim symulatorze w wareszawie fajna zabawa. Jak poprosiłem żeby włączyli cięzkie warunki na drodze to włączyli huragan i mnie zmiotło jak balon :) a jeśli chodzi o to że się robi niektórym niedobrze to prawda niektórzy wychodzili bladzi jak ściana

Post Wysłano: 03 sie 2010, 16:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
czemu się porzygać , a jak wsiadziesz do prawdziwego to tez sie porzygasz :):)

Fajne jest ale jak dłużej niż 20 min sie jeździ to w głowie sie kręci bo fotel sie rusza a obraz jest nieruchomy i błędnik szaleje :D Ja jeździłem na symulatorze CARGO na Man-ie. Wszyscy co na tym jeździli to później przez cały dzień pijani chodzili :D

PJ. B, B+E, C, C+E, D, D+E, KW

Post Wysłano: 04 sie 2010, 10:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2723501
Samochód: narazie brak

Hmmm ciekawy ten symulator owszem;-) ,ale moim zdaniem mysle że więcej człowiek wyniesie z prawdziwej praktyki. Robiąc niedawno KW mialem jazdy po naszych serpentynkach w okolicy Zakopanego do tego autodrom w Warszawie myślę że uświadomił mi nie wiele mniej od symulatora. Na plus stawiam to że można na symulatorze sprawdzić sie w trudnych warunkach.
Ale tak jak pisze to jest tylko moje zdanie pozdrawiam ;-)

Post Wysłano: 28 sie 2010, 21:34

Użytkownik

Użytkownik

myśle że te osoby które się wypowiedziały że nie mieli po symulatorze efektów to albo naprawde tacy twardziele albo w nim po prostu nie siedzieli... :mrgreen:

Post Wysłano: 28 sie 2010, 21:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6760669

tam gdzie chce robic kw nigdy nie postawia na symulator tylko od zawsze jezdza na plyte. i ja sie z nimi zgadzam. symulator, nawet niewiadomo jak genialny, dopracowany i nowoczesny - zawsze bedzie tylko symulatorem. gra. swiatem wirtualnym, ktorego nie odbieramy wszystkimi zmyslami. co innego na plycie - tam jednak kontakt z rzeczywistoscia, "czucie" gum na jezdni, wibracji silnika itp robi swoje :) ale to oczywiscie tylko moje zdanie ;)

Post Wysłano: 29 sie 2010, 1:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ave 98r

te symulatory to jedna wielka kpina błędnik szaleje oczy bolą bo za duże naświetlenie idzie z projektorów (bodaj na tym co ja "jeździłem") a o odwzorowaniu to się nie mogę wypowiedzieć ale miałem ustawiony ciągnik + naczepa pędzę 80km/h na lodzie i sobie bujam auto od boku do boku a naczepa nawet nie chce się uśliznąć dla mnie to chyba trochę dziwne ale jak tak na prawdę jest to nawet dobrze :D Moje wrażenie to kiepska gra z lat 90tych na dużym ekranie, ale blady to na pewno nie wyszedłem tylko koniec zajęć i od razu w ave i dzida do domu ponad 100km prosto przez warszawskie korki

KW 08-2010r

Post Wysłano: 29 sie 2010, 21:17

Użytkownik

Użytkownik

Jak to wygląda siada sie na godzine do tego symulatora i programują nam jakąś ekstremlaną trase do pokonania, czy zaprogramowana jest jakas wirtualna plyta poslizogowa i jezdzi sie miedzy wirtualnymi pacholkami ? Mam w zwiazku z KW obowiazek przejscia wlanie 1 h na symulatorze (zamiast 2 h na prawdziwej plycie poslizgowej) i dlatego ciekawy jestem co mnie tam czeka.

Post Wysłano: 30 sie 2010, 22:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Jak to wygląda siada sie na godzine do tego symulatora i programują nam jakąś ekstremlaną trase do pokonania, czy zaprogramowana jest jakas wirtualna plyta poslizogowa i jezdzi sie miedzy wirtualnymi pacholkami ? Mam w zwiazku z KW obowiazek przejscia wlanie 1 h na symulatorze (zamiast 2 h na prawdziwej plycie poslizgowej) i dlatego ciekawy jestem co mnie tam czeka.
odpowiedz na twoje pytanie jest na filmiku bodajze w pierwszym poscie... :roll: zaprogramowana jest trasa w zwyklym ruchu ulicznym ale na pewno dadza ci tez jakies ekstremalne sytuacje (pogoda, droga, inny uczestnik ruchu itp, kombinacji sa tysiace jesli nie miliony), chodzi w tym glownie o to by wyrobic sobie dobre nawyki w trudniejszych sytuacjach. na symulatorze zadanie to spelnia pare linijek programu, na plycie - poslizg

Post Wysłano: 31 sie 2010, 23:24

Użytkownik

Użytkownik

to sie też dopisze.
dostałem trase po górskich serpetynach z naczepą .
jade sobie pod góreczke,jestem ci już na łuku a z naprzeciwka ciśnie na ciebie osobówka i .....niestety spowodowałem wypadek, :twisted:
durne to to...

Post Wysłano: 01 wrz 2010, 19:09

Użytkownik

Użytkownik

a co powinienes zrobic, zeby nie doszlo do wypadku? byla jakas mozliwosc unikniecia zderzenia i przy okazji nie wpadniecia do rowu?

Post Wysłano: 01 wrz 2010, 21:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
a co powinienes zrobic, zeby nie doszlo do wypadku? byla jakas mozliwosc unikniecia zderzenia i przy okazji nie wpadniecia do rowu?
tez sie zastanawiam. przeciez to oczywiste ze w takiej sytuacji pierwszenstwo ma pojazd wiekszy i ciezszy, ze juz nie wspomne o tym ze jeszcze jechales pod gore

Post Wysłano: 13 wrz 2010, 20:33

Użytkownik

Użytkownik

Te jazdy na symulatorze to strata czasu, 5 minut w aucie by dało więcej niż 2 godziny przed ekranem, łeb napieprza i jakis typek nieciekawy z obsługi

Post Wysłano: 13 wrz 2010, 21:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2723501
Samochód: narazie brak

praktyka Panowie praktyka tylko poprzez praktykę można się czegoś nauczyć. Taki symulator to może być np; jako wprowadzenie do kursu n PJ ale nie jako część KW ....

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]