Emil. Spokojnie i bez pośpiechu. Zdawałem egzamin w WORD we Włoclawku pod koniec listopada i obyło się bez większych problemów. Moje podpowiedzi:
1. Poszukaj w archiwach Gazety Kujawskiej wydania z sierpnia(chyba) tam byl artykuł o WORD i egzaminatorach (ich charakterystykach, na co zwracają uwagę podczas egzaminu, ulubionych trasach itp.)
2. Słuchaj egzaminatora, on wszystko Ci powie, a w razie gdybyś miał wątpliwości to pytaj. Musi Ci odpowiedzieć w sposób zrozumiały i jednoznaczny.
3. Zapytaj się swojego instruktora. Na pewno zna egzaminatorów i przepisy lepiej niż Ty czy ja
4. Ja na egzaminie zapinałem pasy za każdym razem kiedy miałem pojechać chociaż metr. Nie ma wtedy żadnych wątpliwości a czasu jest aż za dużo.
5. Kolejność zapinania przewodów:
a) przewód zasilający(główny) hamulców po prawej stronie
b) przewód sterujący(pomocniczy) hamulców po lewej stronie
c) przewód elektryczny
Przyczepa egzamiinacyjna we Włocławku nie posiada ABS więc nie ma co podpinać. Jeśli ją zmienią do czasu Twojego egzaminu to przewód od ABS zapina się po hamulcowym sterującym.
Życzę Ci egzaminu z Matuszkiewiczem. Fajny chłop, można pogadać, a co do poganiania to na moim egzaminie DUŻY wymusił na mnie i na jeszcze jednym autku pierwszeństwo i egzaminator kazał mi go gonić ale nie dałem rady

(doszedłem do 50-ki a dalej się bałem uwalić egzamin). W razie jak nie znajdziesz tych artykułów a będziesz je potrzebował to daj znać na pw postaram się je odszukać u siebie i puszczę Ci je mailem