[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Jak zdać ? - Strona 6 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Jak zdać ?
Post Wysłano: 15 sie 2010, 23:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Radze być wyspanym i wypoczętym bo będą cie tam torturować sporo czasu :D

PJ. B, B+E, C, C+E, D, D+E, KW

Post Wysłano: 16 sie 2010, 9:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: A170 AMG

E tam, nie ma zle:D robilem psychotesty w sobote i nie mialem problemu, moze to dlatego, ze na kacu a wlasciwie na lekkiej bani:D ale jak dziadki 60+ przechodza takie badania to z mloda osoba by faktycznie musialo byc cos nie tak...

'KW' w trakcie

Post Wysłano: 16 sie 2010, 9:42

Użytkownik

Użytkownik

teraz to juz mnie naprawdę zdołowaliście
ile ja juz na prawko wydalem, duzo dosyć orzeczenie lek za 150zl
zapłaciłem za cały kurs kat C, będę musial zaplacic za egzamin i później KW pełna 6tys zl i teraz Wy do mnie mówicie zebym zrobił psychotesty przed tym wszystkim?
przeciez psychotesty są wazne na 5 lat a po co robic wcześniej jak i to nie będę mógł jezdzic? co w nich jest takie trudnego ze sie przejść ich nie da? i na nie chyba sie idzie od pracodawcy, pracowadwca na nie wysyła a nie idziemy sobie sami
ile trwa to badanie i co oni badają? badają ostrość wzroku? jesli ma sie małą krótkowzroczność -2D to sie ich nie przejdzie?
nie jest to tak jak z orzeczeniem lekarz powiedział jesli jestem zdrowy to 150zł a jak nie jestem zdrowy to sie napewno dogadamy

Post Wysłano: 16 sie 2010, 11:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Orzeczenie lekarskie będziesz robił też przy KW i psychotesty już będą w cenie KW.
Badania psychotechniczne powinieneś robić też przed kursem na prawko przynajmniej ja robiłem aby później mieć pewność że się do tego nadajesz.
Psychotesty trwają dosyć długo pierw wypełniasz stos ankiet i formularzy później dopiero sie zaczyna zabawa. :]
Badania lekarskie to nawet lekarz za flaszkę wystawi :D psychotesty już psycholog musi cie pooglądać w końcu nikt wariata nie dopuści :wink:

Post Wysłano: 16 sie 2010, 19:30

Użytkownik

Użytkownik

no ale niby dlaczego mam sie nie nadawać :?: :?: :?: :?: :?:
orzeczenia lek 2 raz będę musiał robić?
przed zapisywaniem sie do osk poszedlem do lekarza po orzeczenie lek i on mi wystawił je w 30min za 150zł i mi tak powiedział ze jakbym nie był zdrowy to byśmy sie dogadali a cena by wzrosła widał ze bierze i to ostro w łapę
za 150zł dał mi na wszystkie kat powiedział ze zawsze tak daje
i jakos mi sie nie widzi 2 raz do niego isc po to samo orzeczenie i znów płacic 150zł
a ten lekarz mi tylko badał ucho tz 2 ucha i oczy tz ostrość i wyszło -2Diporie
i powiedział ze jak skończe prako zebym wyrobił sobie okulary
jednak ja ich nie chce nosic z wiadomych względów psychotesty przejdę? tam tez badają ostrość wzroku?
bez okularów nie mam najmniejszych trudności w prowadzeniu auta osobowego czy tam ciężarowego

Post Wysłano: 16 sie 2010, 20:35

Użytkownik

Użytkownik

Adaś co to jest 150 ,200 .czy nawet 500 pln przy 6000 pln za kw. To po pierwsze ,a po drugie umiesz czytać ze zrozumieniem , bo widzę ,że chyba nie
Cytuj:
psychotesty już będą w cenie KW.

Post Wysłano: 17 sie 2010, 5:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
teraz to juz mnie naprawdę zdołowaliście
ile ja juz na prawko wydalem, duzo dosyć orzeczenie lek za 150zl
zapłaciłem za cały kurs kat C, będę musial zaplacic za egzamin i później KW pełna 6tys zl i teraz Wy do mnie mówicie zebym zrobił psychotesty przed tym wszystkim?...
pewnie dla Ciebie jest rzeczą oczywistą, że kucharz, szewc, hydraulik, czy krawiec muszą się uczyć zawodu. trwa to jakieś dwa lata w szkole i jeszcze trochę praktyki.
Ty chcesz zdobyć zawód kierowcy, prawdopodobnie być fachowcem w tym zawodzie za kilka złotych i bez nauki. tego się nie da zrobić.
to jak teraz się przyłożysz i od Twojego podejścia do nauki będzie zależało w jaki sposób będziesz wykonywał zawód przez najbliżesz 35-40 lat, jeżeli wogóle zdobędziesz uprawnienia.

albo będziesz fachowcem nie martwiącym się o pracę, czy kiepskim wykorzystywanym i wiecznie rozgoryczonym pseudo-fachowcem wykonującym swoją pracę niedbale i źle.

Post Wysłano: 17 sie 2010, 9:38

Użytkownik

Użytkownik

a co jak zrobie c+e d i kw a później sie okarze ze psychotestów nie przejdę? dlaczego mam niby nie przejsc?

Post Wysłano: 17 sie 2010, 21:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3694165
Samochód: DAF XF SSC 106 + Wielton

Cytuj:
Ty chcesz zdobyć zawód kierowcy, prawdopodobnie być fachowcem w tym zawodzie za kilka złotych i bez nauki.
Błąd Cyryl :mrgreen: .Kolega Adam7866 przecież już jest fachowcem.I to nie byle jakim.Fenomenalnie cofa z przyczepą na kursie kategorii C.W dodatku nigdy wcześniej tego nie robił.Adam ja Ci mówię jesteś ten 1 na 1000 :!: :lol: A co do psychotestów to nie pękaj taki ktoś jak Ty na pewno coś wymyśli :U .

Post Wysłano: 18 sie 2010, 20:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Orzeczenie lekarskie do KW musi być wystawione na jedną kategorię no chyba że robisz za jednym zamachem na przewóz rzeczy i osób. i na 5 lat. Do badań słuchu i wzroku dochodzi jeszcze badanie cukru i neurolog. Jeśli masz problemy z widzeniem przestrzennym i z widzeniem w ciemności to psychotestów możesz nie przejść chociaż w naszym Kraju wszystko się da :wink:

Post Wysłano: 18 sie 2010, 20:42

Cytuj:
Orzeczenie lekarskie do KW musi być wystawione na jedną kategorię no chyba że robisz za jednym zamachem na przewóz rzeczy i osób. i na 5 lat.
Lekarz nie ma obowiązku wystawiania badań na pięć lat, a na tyle, na ile uzna za stosowne. Jeśli wystawi Ci na trzy lata, to wtedy po trzech latach robisz badania lekarskie i wymieniasz prawo jazdy, ponieważ musisz mieć nowy wpis, następnie po dwóch latach znowu musisz wymienić prawo jazdy, ponieważ minie pięć lat i trzeba przejść szkolenie okresowe. Ot taki kaprys i wyciąganie kasy od ludzi...

Post Wysłano: 18 sie 2010, 20:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
a co jak zrobie c+e d i kw a później sie okarze ze psychotestów nie przejdę? dlaczego mam niby nie przejsc?
z wielu względów.

testy psychotechniczne w pierwszej części sprawdzają czy nie masz rozchwianej psychiki, która może zaowocować rozmyślnym wjechaniem w tłum lub podobnymi działaniami.
tutaj myślę, że możesz mieć trudności z zaliczeniem.
potem kojarzenie pewnych elementów, czyli myślenie logiczne, w Twoim wypadku też może być to poza zasięgiem.

w drugiej części jest sprawność.

wyobraź sobie, że skaczesz wzwyż 2,30m i mając minimum olimpijskie jedziesz na igrzyska. jednak podczas zawodów skaczesz 2,10m. bywa tak? bywa. więc do kogo będziesz miał pretensje.
wynik części sprawnościowej to wzrok, zdrowie, umiejętność koncentracji i dyspozycja dnia.

Post Wysłano: 18 sie 2010, 21:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Orzeczenie lekarskie do KW musi być wystawione na jedną kategorię no chyba że robisz za jednym zamachem na przewóz rzeczy i osób. i na 5 lat.
Lekarz nie ma obowiązku wystawiania badań na pięć lat, a na tyle, na ile uzna za stosowne. Jeśli wystawi Ci na trzy lata, to wtedy po trzech latach robisz badania lekarskie i wymieniasz prawo jazdy, ponieważ musisz mieć nowy wpis, następnie po dwóch latach znowu musisz wymienić prawo jazdy, ponieważ minie pięć lat i trzeba przejść szkolenie okresowe. Ot taki kaprys i wyciąganie kasy od ludzi...
Owszem ale kolega wcześniej pisał że ma wystawione bezterminowo więc wnioskuje że nie ma problemów zdrowotnych ale tak czy tak lekarz jeszcze raz zadecyduję

Post Wysłano: 19 sie 2010, 10:12

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:

Orzeczenie lekarskie do KW musi być wystawione na jedną kategorię no chyba że robisz za jednym zamachem na przewóz rzeczy i osób. i na 5 lat. Do badań słuchu i wzroku dochodzi jeszcze badanie cukru i neurolog. Jeśli masz problemy z widzeniem przestrzennym i z widzeniem w ciemności to psychotestów możesz nie przejść chociaż w naszym Kraju wszystko się da :wink:
nie straszcie kolegi, na psychotestach podobno wzroku juz nie badają tz ostrości mozna przyjśc z lekką wadą i nie zauważą
o co chodzi z tym badaniem cukru i neurolog? wbijają igły :shock: ?

Post Wysłano: 19 sie 2010, 11:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Badanie cukru to z palca pobierają krew, a neurolog opukuje młotkiem czy wszystko podskakuje nam w normie, równowagę z zamkniętymi oczami dotykanie nosa itp Sam ostatnio te wszystkie dziwactwa musiałem robić :)

Post Wysłano: 19 sie 2010, 14:56

Cytuj:
neurolog opukuje młotkiem czy wszystko podskakuje nam w normie, równowagę z zamkniętymi oczami dotykanie nosa itp
Nazywa się to badanie na zborność ruchów.

Post Wysłano: 19 sie 2010, 15:23

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Badanie cukru to z palca pobierają krew
jak to z palca? czym strzykawką? to boli? a badają nam równiez krew jaką mamy grupę? bo szczerze nie wiem

Post Wysłano: 19 sie 2010, 15:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Igłą tylko ukłuje tak aby poleciało parę kropel aż tak bardzo nie boli to

Post Wysłano: 19 sie 2010, 15:58

karolnowy7 <-- czyżby to jan2294 i adam7866 w nowym wydaniu? :/