Cytuj:
co do opłat za autostradę w D to można landami śmigać...
Zapomniałeś dodać że na landówkach częściej można spotkać służby kontrolujące,które wyłapują takich cwaniaczków,którym nie chce się płacić za autostrady.A kwity są dosyć ciężkie.W przypadku bezapelacyjnego szrotu panowie chętnie zabierają na TUV.
Cytuj:
Ja uzytkuję 3 Premiumki z 2002 i 2003 i problemów nie mam. Jeżdżą Czechy, Słowacja, Austria, kiedys Słowenia i Francja. Ale do rzeczy na podwójna obsadę to troche za mały samochód. Jednak zastanawiam się po co sie pchasz na międzynarodówkę? Bo ktoś ci coś naopowiadał. to ze znasz angielski to nie wystarczy. Argumenty przeciw miedzynarodówce to m.in. koszty opłta za autostrady od 2011 w Nieczech za Euro 3 bedzie 0,22 E to do Holandii bedzie ze 150 euro. Poza tym w samochodzie z 2002 roku prawdopodobieństwo awarii jest b.duże i nie chodzi nawet o poważna awarię. Wystarczy że zawór pojdzię jakiś przewód sie przetrze a tam nie ma jak w polsce że Józek z kluczami przyjedzie i będziecie na drodze naprawiać. Zaraz cię sholują do warsztatu i się nie wypłacisz. Poza tym ciągłe kontrole i mandaty za byle co. A w polsce jak dobrze sobie poukładasz robote to jeżdżąc koło domu możesz więcej zarobić niz na zachodzie a stres mniejszy.
Co do Józka z kluczami to masz racje.Ale co do zarobkowania po Polsce to już nie jestem taki pewien.Moim zdaniem przy obecnych stawkach jeżdżąc zgodnie z prawem na tacho na chlebek nie zarobisz,no chyba że właściciel jest zarazem kierowcą.Prawda jest taka że bardzo wielu przewożników śmiga na magnesach,wyłącznikach albo podkładkach i wtedy być może wychodzą jakoś na swoje.Pisze o tym bo ''krajowi'' kierowcy często chwalą się firmowymi zwyczajami i nazwijmy to osiągnięciami.
Co do Premiumki to na pojedynczą obsadę jeszcze daje rade,ale w podwójnej nie wiem czy ktoś dłużej wytrzyma bo jest zwyczajnie za ciasno,a wiem o czym mówię bo miałem okazje przez jakiś czas tak jeżdzić.Górne wyro,a raczej hamak jest koszmarny.Do tego schowków jak na lekarstwo.No ale dużo też zależy od tego co ile masz zamiar wracać na kraj po zapasy.