Ciekawy temat w UK to caly przemysl
Jest wiele sposobow transportu ale najbardziej popularne to wanny i najlepsze wedlug mnie
W mojej poprzedniej firmie jezdzilem ta 29ton ladownosci, DMC 44tony

najprostsza i najbardziej niezawodna, ale nadaje sie tylko do wysypywania tylem przez specjalny rekaw albo calymi drzwiami, zaladunek jak na zdjeciu (ale dzieki tej prostocie mozna wozic wszystko od zboz po kamien)
Kolejne sa bardziej skomplikowane ale za to nie tylko wysypujesz z niej zboze ale mozesz tez je wdmuchac do silosa lub jakiegos pomieszczenia (nienadaja sie do przewozu kamienia bo mozna je uszkodzic

)

To jest mala tylko 19ton ladownosci, DMC 32tony

To jest prawie typowy zestaw tylko akurat ta jest 2 osiowa 24tony ladownosci, DMC 40ton (ta ma skretna tylna os i jest rewelacyjna na ciasnych brytyjskich farmach nawet lepsza od tej malej

). Typowa to 3 osiowa 27ton ladownosci, DMC 44tony.

Fotki systemu do wydmuchiwania: zboza, paszy, trocin i innch
Ciezko komus doradac co jest lepsze ja bym wybral dmuchacza bo bardziej uniwersalny ale i drogi w zakupie

, jednak np za kurs wysypywany zaplaca Ci u nas jakies powiedzmy 155 pounds natomiast taki sam kurs dmuchaczem to okolo 250-300 pounds natomiast kurs ciezarowka odkurzaczem taka mala Scania

to ponad 400 pounds jesli oczywiscie zaladujesz ja jej odkurzaczem i tylko 18ton (wszystko taki sam dystans okolo 60-70 km)
Oczywiscie tak to wyglada w UK
Powodzenia przy zakladaniu firmy