Francja ... hehe,od nowosci mam problemy z ich automatami,wiec jak jade to wale prosto na "dupeczki",bo jak im nie wskoczy,to same przepisza nr karty i lecisz dalej,
- chyba,ze jedziesz "na wies" to masz jedna bramke automat i wyobraz sobie,ze wrzucilem karte i mi ja pozarlo i nic

,zadzwonilem i przyjechal serwis,wyciagnal,skasowal i bylo ok
- innym razem wrzucalem karte i mi ja oddawal,jakby jej nie widzial,wiec zadzwonilem(tym guzikiem awaryjnym na automacie) i podyktowalem babeczce z dykcja po angielsku(twierdzila,ze umie) nr mojej karty i szlaban mi sie otworzyl,wiec nie pytalem o nic i polecialem dalej,ale nie jest to problemem rys czy jakichs cudow,a zjeb...ch czytnikow!!
Mam podobne problemy na stacjach prywatnych honorujacych UTA lub DKV gdzie sa tanie terminale i karta nie przechodzi nigdy,sporadycznie zdarzylo mi sie to na ORLEN,ale BP,albo SHELL nie jeknal nigdy,wiec cos w tym jest
pozdro
P.S.
Widze,ze masz problem glownie z Francja,wiec nie dygaj,bo tam zawsze klikniesz ten guzik i dzwonisz do centrali i w najgorszym przypadku podjezdza autko(maks. 15 min) i zrobi wszystko ,abys ruszyl i gonisz dalej,wiec no stres