Witam
Na samym początku chciał bym się przedstawić mam na imię Paweł jestem z Bełchatowa, mam parę pytań do was i mam nadzieje że uzyskam odpowiedz na nie. Jeśli temat nie jest w tym dziale proszę o przeniesienie. Wiem że dużo podobnych tematów o podobnej treści.
Wiec mam 17 lat w marcu kończę 18. Wiem że po odebraniu z wordu kwitka że zdałem egzamin kat B mogę zapisać się na kurs C, po zdaniu prawa jazdy na C kurs na przewóz rzeczy ( nie zapominając że ciężarówka do DMC 7,5t ) . To co napisałem wiem, jeśli się mylę proszę o poprawienie. Moje pytanie tyczy się bardziej pracy, otóż czy po zrobieniu C znajdę jakąkolwiek pracę, z tego co zauważyłem szukają kierowców z doświadczeniem min. 2 lata i to na dodatek C+E. Znalazłem parę ofert pracy ale oczekują własnych ciężarówek czy np. kupno własnego pojazdu ułatwiło by znalezienie pracy? czy lepiej kupić ciężarówkę i szukać na własną rękę czegoś do przewozu. I na jaką stawkę mogę liczyć na samym początku. Proszę o jakąś pomoc, doradzenie itp. Wiem że mam jeszcze czas ale myśleć nad tym czas zacząć.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich !
Z racji tego że latam na motorze lewa w górę