GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20
Z tego co ja wiem to nie można mieć. My kiedyś mieliśmy i były strasznie problemy trzeba było czasami kombinować albo nie jednokrotnie się płaciło. Nawet gdzieś dzwonili w tej sprawie jak to jest i wyszło że nie można.
GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20
To nie wiem od czego to zależy może na kogo trafi, ale do tego każdy się przyczepiał. Nie raz połapali się już po oddaniu winiety i wtedy była gadka. Wsadź to to czegoś innego po co od razu laminować.
Samochód: Ferrari
Ja trzymałem w tej okładce jak do dowodu rejestracyjnego, a później rozciąłem stare etui od dowodu osobistego i wziąłem jedną część okładki (trochę za mały format do winiety, ale wchodzi)
Zniszczyć to raz, dwa że jak wiatr zawieje to już nie jeden gonił. Widziałem nawet jak na sznurku mieli.
_________________ Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.
Ostatnio przerabiałem ten problem na kursie KW, i z tego co się dowiedziałem to nie można zalaminować. Nie można ponieważ nie możliwe jest wtedy odczytanie jakiś zabezpieczeń itp.
Nie można laminować i wynika to wprost z rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 5 czerwca 2009 r. w sprawie opłat za przejazd po drogach krajowych:
§ 3 ust. 5. Nie stanowią dowodu uiszczenia opłaty:
1) odcinek kontrolny nieprzedziurkowany lub winieta nieprzedziurkowana bądź winieta nieumieszczona trwale w sposób, o którym mowa w ust. 3 pkt 1;
2) uszkodzona winieta lub odcinek kontrolny w sposób uniemożliwiający odczytanie numeru rejestracyjnego pojazdu samochodowego lub daty ważności karty;
3) odcinek kontrolny noszący ślady ingerencji chemicznej lub mechanicznej; 4) odcinek kontrolny zafoliowany (zalaminowany) lub w stanie uniemożliwiającym sprawdzenie umieszczonych na dokumencie zabezpieczeń.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości