Cytuj:
Witam,
Wiem, że nie ma już ZSW ale słyszałem, że osoba która na komisji lekarskiej dostała kategorie "A" to może na własne życzenie przejść szkolenie wojskowe. I dwa pytania: Czy to jest prawda? No i czy podczas takiego szkolenia moge podjąć się nauki jazdy i zdawać na kategorie C (wiem, że podczas ZSW tak robiono)? Interesuje mnie to ponieważ koszta są o wiele niższe od tych które bym wydał zdając prawko na "własną rękę".
ZSW nie ma i już nie będzie - w ogóle wojsko nie przewiduje możliwości naboru osób na szkolenie do korpusu szeregowych, jakim poniekąd była ZSW. Sytuacja może się zmienić wraz z przyszłym rokiem, kiedy to zostanie na nowo uruchomiony program szkoleń podstawowych, ale w ramach naboru do NSR. Póki co nie będąc po "zetce" do wojska się nie dostaniesz, chyba że przez szkołę podoficerską - w tym temacie faktycznie mogą pomóc ludzie z lokalnego WKU, lub JW w Grudziądzu.
Tak więc nawet gdyby się udało to oszczędności może i są, ale ile w to trzeba włożyć zachodu (czasu i sił) dla samej kategorii C to gra nie warta świeczki.
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje