[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Jak spiac naczepe ??, jazda w nocy Prosze o pomoc - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 cze 2010, 15:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3721040

Witam dostalem prace na c+e, niewiem jak spiac naczepe.

Jak podjechac co i jak ustawic i co i gdzie podpiac niechce wyjsc na idiote, na kursie byla przyczepa, kurs robilem dawno temu, juz nic nie pamietam prosze o szybka pomoc.

Najwazniejsze to opuszczanie ciagnika na poduszkach, jak to sie robi i gdzie?

Prace zaczynam o 22:00, jezeli chodzi o jazde w nocy to jest jakas roznica, czy czas pracy kierowcy jest taki sam jak za dnia???

Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 15:48 przez jptomczyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 02 cze 2010, 15:33

Post Wysłano: 02 cze 2010, 15:48

Użytkownik

Użytkownik

filmik fajny ale nie bylo pokazane gdzie sa te guziki do opuszczania auta na poduszkach, ile trzeba go opuscic, kolejnosc podpinania kabli to najpierw czerwony pozniej elektryczne i na koncu zolty.

Czyli tak podjerzdzam podpinam kable podnosze lub opuszczam na poduszkach wsiskam sie w naczepe, i delikatnie do przodu w celu sprawdzenia czy sie spiela, i dopiero wtedy podnosze nogi.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

http://www.youtube.com/watch?v=eYZRk3GWKeo

Tu masz pokazane to o co prosiłeś..

Użytkownik

Użytkownik

co on tam na poczatku przelaczyl?

Użytkownik

Użytkownik

o i wkoncu jak sie liczy czas pracy kierowcy, czy mlotki wliczaja sie w 9 godzinny okres jazdy?, czy moge 9h jezdzic 3h pracowac i 1h byc dostepny?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4628636

Cytuj:
co on tam na poczatku przelaczyl?
włączył prąd ...

Użytkownik

Użytkownik

http://www.youtube.com/watch?v=AihdQ0H5 ... re=related

w tym filmiku masz omowione od A do Z:)
milego ogladania:)

Użytkownik

Użytkownik

wszystko ladnie pieknie, mowia co pan Stasiu zrobil, ale nie pokazuja gdzie i co powciskal.

Hamulec postojowy naczepy znajduje sie z boku naczepy, zanim odjade musze wcisnac ten czerwony wlacznik tak?, gdzies w kabinie tez sie znajdue ale gdzie?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Renault Master

Jeżeli chodzi o te przyciski; na filmiku widać, że kierman podczas podjazdu pod rampę poziomuje pojazd, więc robisz to pilotem, którego znajdziesz w okolicach fotela kierowcy :twisted:
http://interactiveoverview.volvotrucks. ... lama=pl-pl

Eksploatacja-Zawieszenie pneumatyczne.
Nie wiem jakim autem będziesz jechał, ale guziki raczej są opisane, więc z tym nie będzie problemu :)

Użytkownik

Użytkownik

W trabancie nie ma poduszek więc nie ma co opuszczać ;) Ciekawe czym Ty będziesz jeździł ;)

Jeżeli chodzi o pracę od 22 to jadąc 9h łapiesz się na czas pracy nocnej wiec masz tego czasu ogólnie 10h

Radzę poczytać temat czas pracy kierowców, stron dużo, ale się czegoś nauczysz.

Co do spinania to ważne żebyś spiął siodło reszta jak w przyczepie... czasami najpierw podpinają przewody i potem siodło bo nie ma jak wejść między ciągnik, a naczepę.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

jotpetomczyk co do tej pory robiłeś? piekarz? stolarz? czy jeszcze co innego? krach w branży kategorie z UP i ciemna masa?

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Użytkownik

Użytkownik

taksowkarz kolego jezeli nie wnosisz nic madrego do tematu to prosze nie udzielaj sie, zapamietaj jedna zasade kto pyta nie bladzi.
Czas pracy kier. znam ale wole sie upewnic i zapytac zawodowcow.
Zawsze znajdzie sie taki ktos jak ty , tzw łoś forumowy.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Pierwszy film w temacie nie jest najlepszy, dziwna kolejnośc podpinania przewdów. Najpierw czerwony, potem wszystkie elektryczne i na końcu drugi powietrzny - żółty. W żaden sposób nie odpowiada to metodzie książkowej w szczególności ten żółty na końcu. No ale w sumie nic sie nie dzieje.

Jednak na tymże pierwszym filmiku nie ma rzeczy najwazniejszej.

Pan kierman nie sprawdził poprawności spięcia przyczepy poprzez szarpniecie koniem do przodu przy zaciągniętym hamulcu naczepowym.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6002013
Samochód: z chłodnią

Ja chyba zostanę adwokatem. Słyszałem że biedy nie mają. A jakby co to na forum prawnym zawsze można zapytać.
Jak dla mnie, Twoje podejście jest totalną porażką. Bo zawód kierowcy jest chyba jedynym zawodem gdzie ludzie uczą sie w trakcie, a nie przed przystąpieniem do pracy.
Zastanawia mnie co powiedziałeś swojemu pracodawcy że Cię zatrudnił, bo chyba nie to samo co Nam tu na forum. Ciekawe jak zareagowałby na wiadomość o tym że ma szofera, który nie umie podnieść konia na poduszkach bo nie może znaleźć pilota itd.
Masakra, jednak są kierowcy i kierowcy.
Pozdrawiam.

Użytkownik

Użytkownik

ciekawe skad ma wiedziec jak na kursie pewnie jeździł zdezelowanym starem

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Idź z flaszką na jakiś parking dla tirów. Chętnych "instruktorów" na pewno nie braknie.

Użytkownik

Użytkownik

Widzę że kolega nie zrozumiał aluzji i nadal nie podał czym będzie jeździł co znacznie ułatwiłoby pomoc ;)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: FIAT DUCATO

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ja chyba zostanę adwokatem. Słyszałem że biedy nie mają. A jakby co to na forum prawnym zawsze można zapytać.
Jak dla mnie, Twoje podejście jest totalną porażką. Bo zawód kierowcy jest chyba jedynym zawodem gdzie ludzie uczą sie w trakcie, a nie przed przystąpieniem do pracy.
Zastanawia mnie co powiedziałeś swojemu pracodawcy że Cię zatrudnił, bo chyba nie to samo co Nam tu na forum. Ciekawe jak zareagowałby na wiadomość o tym że ma szofera, który nie umie podnieść konia na poduszkach bo nie może znaleźć pilota itd.
Masakra, jednak są kierowcy i kierowcy.
Pozdrawiam.
Ciekawe czy byles taki madry jak zaczynales swoj 1wszy dzien, pewnie internet nie byl taki powszechny i nie bylo kogo spytac,
bardzo cwaniakujesz.
Powiedzialem ze jestem bez doswiadczenia, to nie Polska gdzie placa grosze i zatrudniaja tylko po znajomosci i najlepiej zeby mial 25 lat i 10 lat doswiadczenia.
Tutaj sa duze firmy ktore daja ci auto i sobie radz. A ja wlasnie korzystam z mozliwosci internetu, ale chyba przestane bo za duzo tu cwaniakow ktorzy madruja sie na kazdym miejscu