Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 maja 2010, 9:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Może liczył, że dojedzie do granicy i siłą rozpędu się przez nią przebije :)

Ja nie wiem czy to zdarzenie przypadkiem nie miało miejsca na Białorusi.

Post Wysłano: 23 maja 2010, 9:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

To jest na Rosji na drodze M1 z Minska do Moskwy

Filmy z tras

Post Wysłano: 23 maja 2010, 13:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Kierowca odsiedział podobno rok więzienia, ale samochód szef odzyskał po tygodniu :wink:
A zdarzenie miało miejsce dokładnie na wylocie z kolca na M1.
Co do sugestii o to, że kierowca go nie rozumiał, to na 100 % się rozumieli.
Podziwiam tych co tworzą spiskową teorię dziejów wobec zdarzeń na Rosji. To jest kraj o innej kulturze i mentalności, trzeba zrozumieć ich, bo jak będzie inaczej to skończy się tak jak na tym filmiku.

Post Wysłano: 24 maja 2010, 1:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: .:DAF XF:.

Cytuj:
Kierowca odsiedział podobno rok więzienia, ale samochód szef odzyskał po tygodniu :wink:
Podziwiam tych co tworzą spiskową teorię dziejów wobec zdarzeń na Rosji. To jest kraj o innej kulturze i mentalności, trzeba zrozumieć ich, bo jak będzie inaczej to skończy się tak jak na tym filmiku.
Skąd to wiesz że kierowca poszedł siedzieć i auto odzyskali po tygodniu??Jakieś potwierdzone informacje czy tak to wymyśliłeś??Jeśli to prawda to sory bo wiele jest takich "faktów" co ktoś komuś powiedział a tamten inaczej zinterpretował

Post Wysłano: 24 maja 2010, 11:34

Użytkownik

Użytkownik

Oczywiście wymyśliłem.

Post Wysłano: 24 maja 2010, 13:29

Użytkownik

Użytkownik

Coz... Rosja uczy pokory co niektórych drajwerów... tam nie ma co kozaczyć, bo i tak źle na tym się wychodzi :roll:

Post Wysłano: 24 maja 2010, 14:37

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Może kogoś potrącił i nie chciał wysiąść z kabiny, to by tłumaczyło gościa z aparatem i tą szarpaninę... Z drugiej strony gdyby milicjant po rusku powiedział do mnie, że mam wysiąść to też bym go nie zrozumiał. :shock: Tylko po co od razu te nerwy. :/ Nie dziwie się kierowcy, że zaczął uciekać, znając ruskich jeszcze by go do lasu zaciągnęli i sprzątnęli strzałem w tył głowy...
W jakiej bajce to przeczytałeś? Może jakiś "wielki szofer" który zęby na wschodzie zjadł, opowiadał ci jaka to w Rosji wolna amerykanka. Policja i mafia te strzelaniny na ulicy, straszna Rosja!! Nie jedź tam chłopcze nigdy, bo już na granicy cie zastrzelą. Co do kierowcy mógł spanikować, np. dlatego że nasłuchał się takich bajek nt. Rosji, lub popełnił jakieś poważne wykroczenie i spanikował.

Post Wysłano: 24 maja 2010, 17:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6002013
Samochód: z chłodnią

Cytuj:
Może kogoś potrącił i nie chciał wysiąść z kabiny, to by tłumaczyło gościa z aparatem i tą szarpaninę... Z drugiej strony gdyby milicjant po rusku powiedział do mnie, że mam wysiąść to też bym go nie zrozumiał. :shock: Tylko po co od razu te nerwy. :/ Nie dziwie się kierowcy, że zaczął uciekać, znając ruskich jeszcze by go do lasu zaciągnęli i sprzątnęli strzałem w tył głowy...
Gratuluję wyobraźni <lol> :roll:
ps. Do Niemiec też nie jedź bo kiedyś do "nas" strzelali.

Droga M1 RUS kierunek na zachód.

Post Wysłano: 29 maja 2010, 23:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3694165
Samochód: DAF XF SSC 106 + Wielton

Cytuj:
Przyjacielu nie znam sprawy więc jednoznacznie nie komentuje.Większość z was nie była w Rosji,ale ma już wyrobiony pogląd na nią:dziki kraj,strzelają w tył głowy(super to zmiksowałeś-pięcioletnie dziecko by tego lepiej nie wymyśliło,tego dziś uczą w szkole:jak będziesz kierowcą i przypadkiem pojedziesz do Rosji to nie zatrzymuj się do kontroli bo dostaniesz kule w łeb jak w Katyniu-nie obraż się ale mam maksymalną beke z Twojego toku rozumowania i interpretowania historii,którą szanuje i znam pewnie trochę lepiej niż Ty pomimo tego że nie spałeś na zajęciach).Nawiązując do Twoich intelektualnych wypocin to powiem ci tylko tyle że nieważne co się stało na tej drodze to kierowca nie powinien się tak zachować.Bez względu na wszystko.Ciekawe co byś napisał gdyby coś takiego zrobił rosyjski czy inny kierowca w naszym kraju? :roll:

Post Wysłano: 30 maja 2010, 1:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: .:DAF XF:.

Wiecie co, ja najpierw też myślałem jak byłem mały że tam to jest tak strasznie i w ogóle ale mój ojciec jeździ już tam ponad 12 lat prawie co tydzień tam jest i mówi że jest normalnie jak w innym kraju tylko byle nie kozaczyć, jak chcesz dostać guza to dostaniesz a jak nie chcesz to będziesz normalnie kulturalnie rozmawiał i będzie git, ruscy nie są tacy że tylko się kłócą , nie z jednym mój ojciec gadał przy wódce i normalni są tak jak każdy więc nie wiem czego tu się bać, jak będziesz dobrze gadał to i oni będą z tobą dobrze gadać.Kiedyś była taka sprawa że w 4 czy w 5 aut polaki pojechali na Rosję, nad ranem zajechali do baru niby na jedzenie, jak to opisywali i dostali gumowymi kulami i tylko 1 dał radę uciec i dolecieć do granicy z kulą w brzuchu, i tak opisywali że jacy to ruscy nie są , a mój ojciec stwierdził jedno, kto o 4 nad ranem zajeżdża do baru na jedzenie, pewnie chcieli jakąś dupe wyrwać a że w pięciu ich było to takie chojraki byli to zarobili i tyle,więc nie piszcie jak co poniektórzy że Rosja to niecywilizowany kraj bo jest tak jak u nas tylko około 5 lat do tyłu i tyle. :|

Post Wysłano: 02 cze 2010, 23:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 90800
Samochód: Romet V8 4.3 TDI

5 lat do tyłu??
Widać nie byłeś tam.

Ja byłem [turystycznie], mam ponad 25 lat i nie kojarzę żeby u nas kiedyś tak było. wydaje mi się że są jeszcze daaleko z tyłu za europą. Choć Moskwa sama w sobie jest bardzo europejska. Jednak to co widać po drodze to już jest inny świat.

Post Wysłano: 04 cze 2010, 0:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6134755
Samochód: honda civic v-tec

Cytuj:
Choć Moskwa sama w sobie jest bardzo europejska. .
Kilka miesiecy temu bylem przez 4 tyg w Moskwie u kolezanki i stwierdzilem ze Moskwa wyprzedza o wiele lat cala europe.Auta,czystosc,metro,ceny w sklepach,markowe sklepy,poziom zycia jest bardziej zaawansowany niz w zachodnich panstwach.
Nie bylem w hotelu,mieszkalem z ruskimi pod jednym dachem,widzialem ich codzienne zycie i moge stwierdzic ze to my jestesmy Rosja i dzikim krajem.Oczywiscie po wyjedzie za miasto myslenie sie zmienia w druga strone i znowu widac zwykly i szary "zwiazek radziecki";-)

Post Wysłano: 04 cze 2010, 9:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
Choć Moskwa sama w sobie jest bardzo europejska. .
Kilka miesiecy temu bylem przez 4 tyg w Moskwie u kolezanki i stwierdzilem ze Moskwa wyprzedza o wiele lat cala europe.Auta,czystosc,metro,ceny w sklepach,markowe sklepy,poziom zycia jest bardziej zaawansowany niz w zachodnich panstwach.
Nie bylem w hotelu,mieszkalem z ruskimi pod jednym dachem,widzialem ich codzienne zycie i moge stwierdzic ze to my jestesmy Rosja i dzikim krajem.Oczywiscie po wyjedzie za miasto myslenie sie zmienia w druga strone i znowu widac zwykly i szary "zwiazek radziecki";-)

Nie porównuj Moskwy do całej Rosji :wink:

Post Wysłano: 04 cze 2010, 22:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6134755
Samochód: honda civic v-tec

Cytuj:
Nie porównuj Moskwy do całej Rosji :wink:
Przeciez napisalem :)
Cytuj:
Oczywiscie po wyjedzie za miasto znowu widac zwykly i szary "zwiazek radziecki";-)

Post Wysłano: 28 lip 2010, 16:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2411113
Samochód: Renault Premium 410/VW Eos TDI/DSG

Cytuj:
Podaj zrodlo tych informacji,jakis artykul w gazecie czy cos.

Post Wysłano: 28 lip 2010, 16:56

Użytkownik

Użytkownik

A kiedy to było...