Cytuj:
Wiecie co mnie zalamuje? To ze inwestuje w prawo jazdy, kursy, karty, psychole itp i na nic sie to zdaje. Wszyscy pracodawcy oczekuja doswiadczenia a GDZIE ja je mam zdobyc? To ja jestem ulomny czy ci pracodawcy k****? ..................jednym slowem PATOLOGIA!!!
czy uważasz, że zawód kierowcy to odpowiedzialny i trudny?
myślę, że tak. myślę również że uważasz to za naturalne, że fryzjer, hydraulik, krawiec, czy kucharz muszą się uczyć dwa lata w szkole i są to równie trudne oraz odpowiedzialne zawody jak kierowca.
uczący się tych zawodów przez dwa lata myślę, że inwestuje w swoje wykształcenie nieporównywalnie więcej niż kierowca, więc nie narzekaj. w każdym zawodzie pracodawca woli doświadczonego tylko w tej chwili kierowców jest po prostu za dużo na rynku.
więc nie patologia, ale sytuacja rynkowa.
a były takie czasy, że w transporcie międzynarodowym przyjmowałem do pracy gościa bez doświadczenia tylko z kat. C. pracował na warsztacie i w tym czasie robił na koszt firmy kat. E i potem do doświadczonego kierowcy na zmiennika. a po usamodzielnieniu się na swoje auto.
ani oni ani Ty nie jesteście ułomni, ani pracodawcy k**** tylko zmieniły się warunki.