Na forum chciałbym poruszyć temat włamań do naczep co roku spotyka to kilka tysięcy pojazdów.Według danych Unii Europejskiej 60% napadów ma miejsce na parkingach a ich liczba stale rośnie i w tym miejscu kieruje moje pytanie jaki rodzaj naczepy zapewni najwyższy stopień bezpieczeństwa przewożonym wewnątrz
dobrą matrialnym?.Zdaje sobie sporawe ,że nie istnieje żadna metoda? zabezpieczenia ładunku w 100% przed amatorami szybkiego zysku i cudzej własności.
Może macie na ten problem jakieś własne sprawdzone metody rozwiązania spostrzeżenia, którymi chcielibyście podzielić się z resztą lub znacie ciekawe triki patenty kierowców z Europy południowej i wschodniej lub Azji.
GG: 0
Samochód: VoLvO
Moim zdaniem żeby uniknąć w jakimś stopniu kradzieży to starać się stanąć w oświetlonym i dosyć ruchliwym miejscu to jest jasne. Oczywiście zestawem nie zawsze idzie takie miejsce znaleźć. A jeżeli chodzi o naczepę to najbardziej są narażone plandeki bo z każdej strony można się do niej dostać . Jednym ze sposobów jak się ma chłodnie izotermę itp. Można wycofać pod jakiś budynek, mur tak żeby nie szło otworzyć drzwi ale wiadomo że jak się jest zestawem to rzadko kiedy jest taka możliwość.
_________________ Być kierowcą - styl, życia, praca, miłość, pasja...
Albo wozić ze sobą ochroniarza:D
W naczepach z drzwiami z tyłu można od spodu przez podłogę wkręcić śruby złodziej będzie próbował otworzyć drzwi a nie będzie dało rady
_________________ szerokiej i suchej a w domu wąskiej i wilgotnej.
Kiedyś słyszałem o przypadku, że kierowca obudził się rano bez naczepy ale to chyba bujda jakaś..bo jakby to miało być możliwe? No chyba, że ktoś na myśli miał przyczepę a mówił o naczepie? Wtedy już prędzej.
_________________ Jeśli coś kochasz, zwykle nie jest to pracą,
talent nie idzie w parze z wysoką płacą.
Za 20 minut postaram się dopisać oraz wrzucę fotki jak można zabezpieczyć kabinę oraz drzwi naczepy.
Natomiast na plandekę to chyba nikt nie znalazł, dobrego sposobu
Pozdro
_________________ “Kiedy wyda Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który
wie już wszystko o jeździe i o szosach, sprzedaj jak
najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za
kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych
kierowców”.
Kabinę zabezpieczyć to można od drzwi kierowcy do pasażera drzwi, zaczepić pas i zacisnąć chyba że wizura masz inne sposoby chętnie zobaczę;) przyda się:)
GG: 0
Samochód: VoLvO
Do kabiny można kupić takie specjalne do tego pas coś podobnego jak do zabezpieczania ładunków. Lub zwykłymi pasami można owinąć sposób dobry bo już dzwi na pewno nie otworzy tak że by mógł ktoś wejść do kabiny.
_________________ Być kierowcą - styl, życia, praca, miłość, pasja...
...Kiedyś słyszałem o przypadku, że kierowca obudził się rano bez naczepy ale to chyba bujda jakaś..bo jakby to miało być możliwe? ...
Odpinają siodło i przewody, nogi naczepy do góry budzą kierowcę i proszą o podjechanie do przodu tak że nawet firanek nie musi odsłaniać. Kierowca idzie kimać dalej, a oni się podpinają i jazda
Znam to z opowieści, ale czy prawda to nie wiem ...
...Kiedyś słyszałem o przypadku, że kierowca obudził się rano bez naczepy ale to chyba bujda jakaś..bo jakby to miało być możliwe? ...
Odpinają siodło i przewody, nogi naczepy do góry budzą kierowcę i proszą o podjechanie do przodu tak że nawet firanek nie musi odsłaniać. Kierowca idzie kimać dalej, a oni się podpinają i jazda
Znam to z opowieści, ale czy prawda to nie wiem ...
Jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić przecież to jest tyle hałasu przy tym i z resztą czuć róznicę samym ciągnikiem czy z naczepą a z resztą musieli by podjechać 2 po to i kierowca by się nie sczaił?
Chyba bardziej prawdopodobniej wygląda mi to z przyczepą:) Chociaż w tych czasach to wszystko można ukraść...
GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20
Scania również ma w ofercie zabezpieczenia do drzwi tylko nie w postaci pasa tylko solidne metalowe uchwyty.
Jak się jeździ firanką to chyba nie ma nic czym można zabezpieczyć naczepę przed włamaniem po prostu trzeba być czujnym i w szczególności jak się staje w takim miejscu gdzie jest niebezpiecznie to co jakiś czas odsłonić firankę i popatrzeć w lusterka czy nikt się nie kręci. Ale jak człowiek uwalony po całym dniu to nie wie co się dzieje.
Swego czasu na Daewoo Pruszków przyjeżdżał po telewizory Łotysz FH-czem z naczepa burta+ firanka (wiadomo linka celna odprawy itp) i miedzy deski a plandekę oraz dach miał włożoną..... siatkę ogrodzeniowa przyspawaną do słupków.... wzmocniona cienkimi prętami tak co 90cm..... śmiesznie to wyglądało aaale jak twierdził skuteczne
Odnośnie transportu AGD i RTV to można przyjąć taktykę ,,Konia Trojańskiego”
Kilka lat temu miałem taką historię przyjechał do mnie na magazyn Holender
Scanią z ruchomą podłogą koledzy zaskoczeni podeszli do niego przekonani, że
się gość pomylił ale on pokazał papiery adres się zgadzał wyszedł otworzył tylne
drzwi wysypało się trochę trocin a tam nowe pralki byliśmy w niezłym szoku .
Odnośnie transportu AGD i RTV to można przyjąć taktykę ,,Konia Trojańskiego”
Kilka lat temu miałem taką historię przyjechał do mnie na magazyn Holender
Scanią z ruchomą podłogą koledzy zaskoczeni podeszli do niego przekonani, że
się gość pomylił ale on pokazał papiery adres się zgadzał wyszedł otworzył tylne
drzwi wysypało się trochę trocin a tam nowe pralki byliśmy w niezłym szoku .
To by była najlepsza metoda gdyby zamiast trocin był by gnój od bydła.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości