Jak najbardziej realne!! Napewno koledze chodzi o busa do 3,5t
Jeżdże w tej branży wiec wiem to z doświadczenia.
ja tez myślałem o wlasym transporcie do 3,5t ale po przejrzeniu internetu doszłem do wniosku że rynek busów w polsce to totalne DNO!! ludzie potrafią jeździć nawet za 60gr/km!!! poprostu paranoja

żeby się taka robota opłaca to musisz zarabiać min 1,20zł/km, poniżej nie ma się co brudzić, bo przyjdzie kiepski miesiąc auto padnie i jeszcze będziesz musiał dołożyć do tego bagna.
teraz sobie pomyśl co twój znajomy ma z życia?? praktycznie nonstop praca! niewiem jakie ma auto i ile mu pali ale przypuszczam że paliwo wynosi go ok 50-60gr/km, wiec zostaje mu ok30gr/km na opłacenie: ubezpieczenie, ZUS, Podatek dochodowy, podatek vat, NAPRAWY, rata za samochód jesli jest, aha no i oczywiście wypłata tylko jak już pisałem wczesniej nie zawsze zostanie na tą wyplatę.....
Aha i jeszcze jedno, transport w branży mięsnej należy do transportu ciężkiego,kiedys spotykałem gościa pod hurtownią który leciał ze śląska nad morze iveco daily do3,5t gdzie ładował na niego 4t samego ładunku!!! reszte sami sobie dopowiedzcie...
kupujesz nowe auto w leasing, spłacasz przez 5 lat, po tym czasie musisz już brac kolejne bo tamte nadaje się już na złom, a przez te 5 lat ile wydasz na naprawy to już nie mowie, w mojej firmie 3 Iveco Daily miały już mosty remontowane, koszt ok 8000zł a niech przyjdą jeszcze z dwie usterki w tym miesiącu ..... wydasz od ręki 10000zł na naprawy?? hehe
trochę się rozpisałem ale jakbyście chcieli cos jeszcze wiedzieć to pytajcie
pozdro