Strona 14 z 27 [ Posty: 539 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1627 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Egzamin C+E
Post Wysłano: 13 sty 2010, 22:47

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
moze dostał taką pokute :)
Coś w tym musi być, z tego co słyszałem kiedyś to był największy harpagan w Radomskim WORD, a teraz każdy u niego zalicza :D

Post Wysłano: 15 sty 2010, 18:48

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Może ktoś powiedzieć jak wygląda jazda po mieście na kat. C+E w WORD Katowice jakim ulicami się jedzie?

Post Wysłano: 23 sty 2010, 18:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: IVECO DAILY 35c14

Zdawał ktoś może c+e w WORD Tarnobrzeg jak on się tam prezętuje ? Pozdrawiam

Post Wysłano: 24 sty 2010, 16:24

Użytkownik

Użytkownik

Koledzy zdawał ktoś C+E w WORD Poznań? Chciałbym się dowiedzieć czy macie jakiegoś trika by przy robieniu łuku idealnie się zatrzymać, tzn czym się kierować. Ja osobiście słyszałem o krawężniku jednak gdy w sobotę zdawałem, był on caly zasypany śniegiem i nie mogłem skorzystać z tej podpowiedzi. :evil: Co za tym wycofałem ok 10cm za daleko i uwaliłem egzamin.

Post Wysłano: 24 sty 2010, 18:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN

Cytuj:
Koledzy zdawał ktoś C+E w WORD Poznań? Chciałbym się dowiedzieć czy macie jakiegoś trika by przy robieniu łuku idealnie się zatrzymać, tzn czym się kierować. Ja osobiście słyszałem o krawężniku jednak gdy w sobotę zdawałem, był on caly zasypany śniegiem i nie mogłem skorzystać z tej podpowiedzi. :evil: Co za tym wycofałem ok 10cm za daleko i uwaliłem egzamin.
A wiesz, że na łuku raz możesz wysiąść i zobaczyć jak jeszcze daleko podjechać?

Post Wysłano: 24 sty 2010, 20:19

Użytkownik

Użytkownik

wiem wiem, wysiadłem ale i tak dałem ciała :oops:

Post Wysłano: 02 lut 2010, 20:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4831380

Witam.. za 3dni tj 05.02.2010r będę zdawał egzamin (C+E) we wrocławskim WORDzie... może jest tu ktoś kto ostatnio zdawał we wrocku i ma jakieś wskazówki/uwagi ??;)

CE w trakcie realizacji.

Post Wysłano: 03 lut 2010, 0:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mogę Ci dać uniwersalną radę: skup się i nie spiesz się nigdzie :)

Post Wysłano: 16 lut 2010, 12:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A wiesz, że na łuku raz możesz wysiąść i zobaczyć jak jeszcze daleko podjechać?
Tylko raz? Co mi wiadomo to w przepisach niema nic o tym napisane, na łuk masz jak dobrze pamiętam 5 minut i możesz wysiadać ile chcesz byle w czasie się zmieścisz.

Post Wysłano: 16 lut 2010, 13:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Tylko raz? Co mi wiadomo to w przepisach niema nic o tym napisane, na łuk masz jak dobrze pamiętam 5 minut i możesz wysiadać ile chcesz byle w czasie się zmieścisz.
Egzaminator w czasie egzaminu i instruktor na kursie mi mówili, że ile razy się chce można wysiadać podczas podłączania przyczepy, na łuku raz, a w trakcie parkowań nie wolno.
Co do przepisów to nie wiem co tam jest bo ich nie czytałem, trzeba to sprawdzić ale nie sądzę żeby nas kantowali :)

Post Wysłano: 16 lut 2010, 20:34

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Egzaminator w czasie egzaminu i instruktor na kursie mi mówili, że ile razy się chce można wysiadać podczas podłączania przyczepy, na łuku raz, a w trakcie parkowań nie wolno.
Co do przepisów to nie wiem co tam jest bo ich nie czytałem, trzeba to sprawdzić ale nie sądzę żeby nas kantowali :)
Wszystko się zgadza, mnie też uczyli że przy sprzęganiu można wsiadać i wysiadać ile się chce, a na łuku można wyjść raz i trzeba zmieścić się w 5 minutach :)

Post Wysłano: 16 lut 2010, 23:13

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Wszystko się zgadza, mnie też uczyli że przy sprzęganiu można wsiadać i wysiadać ile się chce, a na łuku można wyjść raz i trzeba zmieścić się w 5 minutach :)
To was źle uczyli na sprzęganie masz 10 minut i możesz wysiąść ile chcesz, a na łuk masz 5 minut i możesz też wysiąść ile chcesz byle się zmieścisz w czasie. Nawet jak masz przeszkloną kabinę to możesz się obrócić i zerkać do tyłu. To wszystko to są widzi misie egzaminatorów i instruktorów.

Post Wysłano: 16 lut 2010, 23:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Ja zdawałem w 2008 w Poznaniu C+E ale wtedy był jeszcze ten "Staro-Man" i juz dokładnie nie pamietam ale mówili o jakieś wyrwie w dachu jak byłeś równo z nią to bedzie ok :) jak jest teraz to ciezko mi powiedzic :/
pozdrawiam

Post Wysłano: 16 lut 2010, 23:41

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To was źle uczyli na sprzęganie masz 10 minut i możesz wysiąść ile chcesz, a na łuk masz 5 minut i możesz też wysiąść ile chcesz byle się zmieścisz w czasie. Nawet jak masz przeszkloną kabinę to możesz się obrócić i zerkać do tyłu. To wszystko to są widzi misie egzaminatorów i instruktorów.

" 7) zatrzymanie pojazdu przed końcem i początkiem pasa ruchu:
a) w odległości nie większej niż 1 m od linii ograniczającej pas - w przypadku egzaminu w zakresie prawa jazdy kategorii C+E, C1+E dopuszcza się jedno opuszczenie pojazdu w czasie wykonywania zadania. "

stronka na której znalazłem: http://www.grupa33.jgora.pl/Article50.phtml

więc jak się możesz do tego odnieść? czarno na białym że dopuszczalne jest jedno opuszczenie pojazdu podczas jazdy po łuku.

Post Wysłano: 17 lut 2010, 0:12

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
" 7) zatrzymanie pojazdu przed końcem i początkiem pasa ruchu:
a) w odległości nie większej niż 1 m od linii ograniczającej pas - w przypadku egzaminu w zakresie prawa jazdy kategorii C+E, C1+E dopuszcza się jedno opuszczenie pojazdu w czasie wykonywania zadania. "

stronka na której znalazłem: http://www.grupa33.jgora.pl/Article50.phtml

więc jak się możesz do tego odnieść? czarno na białym że dopuszczalne jest jedno opuszczenie pojazdu podczas jazdy po łuku.
Wyraźnie napisałem że jest to widzi misie instruktorów i egzaminatorów, w przepisach ogólnych niema wzmianki o 1 opuszczeniu pojazdu, tu masz na przykład że niema żadnych ograniczeń w opuszczaniu pojazdu ( tabela 2-2) http://bip.word.olsztyn.pl/node/30 http://www.grupaimage.com.pl/jak_zdobyc-cdt,6 http://www.word.rzeszow.pl/egzaminy/egz ... _pierwsza/ . Tak samo odległości są różne, jeden WORD 1m od pachołków a znowu inny 0,4m od pachołków. co do odległości pachołków to nie mam pewności która odległość jest według ogólnego przepisu ale co do nieograniczonej ilości wysiadania to to mam pewność bo niedawno czytałem przepisy ogóle egzaminu c+e. A WORDy zaczynają robić sobie przepisy wewnętrzne które są według mnie nieprzepisowe. Ale spróbuj się postawić podczas egzaminu.

Post Wysłano: 17 lut 2010, 0:20

Użytkownik

Użytkownik

Znalazłem nawet zmiankę że nie można wcale opuścić pojazdu http://www.prawko-kwartnik.info/plac.html :lol: Nawet zawodowy kierowca nie zrobi tego tak idealnie.

Post Wysłano: 17 lut 2010, 0:21

Użytkownik

Użytkownik

a czy podczas cofania na luku mozna wychylic glowe przez okno kabiny i patrzec, czy jest to niedozwolone ?

Post Wysłano: 17 lut 2010, 0:25

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
a czy podczas cofania na luku mozna wychylic glowe przez okno kabiny i patrzec, czy jest to niedozwolone ?
Tego to nie wiem,pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Na pewno jest to tez ułatwienie bo sam nieraz tak robię podczas cofania pod rampę bąć zwykłego cofania.

Post Wysłano: 17 lut 2010, 0:28

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
[
Wyraźnie napisałem że jest to widzi misie instruktorów i egzaminatorów, w przepisach ogólnych niema wzmianki o 1 opuszczeniu pojazdu, tu masz na przykład że niema żadnych ograniczeń w opuszczaniu pojazdu ( tabela 2-2) http://bip.word.olsztyn.pl/node/30 http://www.grupaimage.com.pl/jak_zdobyc-cdt,6 http://www.word.rzeszow.pl/egzaminy/egz ... _pierwsza/ . Tak samo odległości są różne, jeden WORD 1m od pachołków a znowu inny 0,4m od pachołków. co do odległości pachołków to nie mam pewności która odległość jest według ogólnego przepisu ale co do nieograniczonej ilości wysiadania to to mam pewność bo niedawno czytałem przepisy ogóle egzaminu c+e. A WORDy zaczynają robić sobie przepisy wewnętrzne które są według mnie nieprzepisowe. Ale spróbuj się postawić podczas egzaminu.

co do odległości od pachołka podczas robienia łuku to kiedyś było że odległość nie mogła być większa niż 0,4 m, ale przepisy się zmieniły i wprowadzono nie więcej niż 1m. Widocznie nie zmienili tego na tej stronce. A wracając do wysiadania z pojazdu podczas łuku to nadal jestem utwierdzony w tym że można tylko raz wysiąść (przynajmniej na pewno tak jest w radomskim wordzie-- żeby było wszystko jasne) , nie wiem może w innych miastach jest inaczej. Pozdrawiam.

Post Wysłano: 17 lut 2010, 0:40

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
co do odległości od pachołka podczas robienia łuku to kiedyś było że odległość nie mogła być większa niż 0,4 m, ale przepisy się zmieniły i wprowadzono nie więcej niż 1m. Widocznie nie zmienili tego na tej stronce. A wracając do wysiadania z pojazdu podczas łuku to nadal jestem utwierdzony w tym że można tylko raz wysiąść (przynajmniej na pewno tak jest w radomskim wordzie-- żeby było wszystko jasne) , nie wiem może w innych miastach jest inaczej. Pozdrawiam.
Kolego nawet na stronie Radomskiego WORD niema o ty napisane tabela 2.2 http://www.word.radom.pl/?d=6&p=22 tak jak pisałem to jest widzimisie, ale cię tez dobrze rozumie, robisz tak jak chcą. W końcu chcesz zdać jak najszybciej ten egzamin a potem to i tak będziesz robił jak uważasz.

Strona 14 z 27 [ Posty: 539 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1627 Następna