Cytuj:
Cytuj:
...Tak się składa że o wiele bardziej opłaca się zapłacić ewentualny mandat za przeładowanie dostawczka niż rejestrowac transport ciężarowy by wozić 4 tony ładunku,co wiąże sie z posiadanim licencji,certyfikatu i opłat drogowych oraz podatków...
oczywiści posiadanie pieniędzy to bardzo uciążliwa rzecz, która wiąże się z zarabianiem, te uciążliwe chodzenie do pracy, ranne wstawanie, słuchanie przełożonych, płacenie podatków, te ZUS-y itp. a przecież można ukraść.
czy zdajesz sobie sprawę kolego Golmar, że chcesz okradać uczciwych kolegów przewoźników i kierowców z pracy i jeszcze pytasz ich o porady w jaki sposób najlepiej (najbezpieczniej dla Ciebie) ich orżnąć?
nie uważasz, że to przesada?
Niestety Kolego Cyryl nie udało Ci się mnie upodlić,jak narazie pracuje od kilku lat na dwóch etatach żeby jakoś godnie żyć w tym cudownym państwie które tak strasznie nas rozpieszcza.Więc nie pieprz mi tu o uczciwości bo w życiu nikomu nawet grosza nie ukradłem a sam nie raz straciłem przez swoją uczciwość.
Jeśli Ty jesteś taki genialny i aby przewieźć ładunek max 4 tony będziesz kupował dużą ciężarówkę i bawił się w te wszystkie formalności z tym związane to gratuluje pomysłowości i umiejętności liczenia,napewno byś zarobił wożąc 3 maksymalnie 4 palety po 1000kg kazda ciężarówką czy możne Twoja genialność ma na myśli jeszcze zestaw,żeby na wszelki wypadek było jeszcze bardziej uczciwie.
Akurat ja tym busikiem jak wezmę taki ładunek nikomu roboty na zestawach nie zabiore i rynku transportowego też nie zepsuję.Zepsuły go już takie molochy jak zepewne te w którym obecnie pracujesz i raptem obudzili się z ręką w nocniku a teraz innych nauczają jak robić się nie powinno.Ten rynek już tak jest zepsuty przez praktyki nieuczciwej konkurencji że nie szybko wróci do normalności.Nie tyle jeżdża zestawy przeładowane, nie jesteś tego świadomy mając tyle praktyki w tym zawodzie.Ale weż pod uwagę drugą strone medalu i pomyśl że własnie ta wielka uczciwość każdego z przewożników i zleceniodawców spowodowała że teraz panuje taka sytuacja a nie inna i każdy musi kombinować jak może by się utrzymać.
Kto ma chodż troche doświadczenia w tym zawodzie to wie jak wyglądają reali i jak trzeba kombinować by przetrwać i zarobić na życie.Więc jeżeli nie znasz odpowiedzi na zadane pytanie to się nie udzielaj i przemilcz swoje zbędne sarkastyczne uwagi bo nikomu one do szczęścia potrzebne nie są.Jestem pełen podziwu dla ciebie i firmy w której pracujesz że jest taka uczciwa i szanuje prawo, napewno w firmie wszyscy w 100% jeżdzą na tacho i nikt nigdy nie jechał przeładowany, i też się nie zdażyło że ładunek komuś z pod nosa sprzątneliście po pojechaliście za kilka złoty mniej.
Oszczedź sobie takich uwag moralnych.Mnie tym nie obrazisz,wiem jak wygląda sytuacja w tej branży,i nikogo nie nazywaj złodziejem jeśli nie znasz człowieka i nie złapałeś kogoś na kradzieży,bo to właśnie najbardziej świadczy o poziomie uczciwości i przyzwoitości człowieka.Pozdrawiam Cię i życzę dalszych sukcesów.Aha a Ty to chyba już taki urodzony malkontent jesteś, czy to cecha wrodzona, bo w każdy swoim poście musisz kogoś skryrtykować a nigdy nie napiszesz odpowiedzi zgodnie z tematem i zapytaniem.To chyba z Tobą jest coś nie tak a może masz dużo kompleksów i nie potrafisz sobie z tym poradzić.