Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 sty 2010, 0:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Tak się zastanawiam jak wygląda praca na odległość. Firma ma najbliższa siedzibę 100 km od mojego miejsca zamieszkania, wiem ze są firmy które pozwalają zajeżdżać swoimi zestawami pod dom, a jeśli nie pozwalają i tutaj nasuwa mi się pytanie jak wygląda taka praca rozumiem ze muszę mieszkać w pobliżu tej firmy (wynajęcie mieszkania), dojazdy do domu na weekend (co wydaje trochę realne, a trochę nie). Ogólnie czy warto iść do tej firmy oddalonej ode mnie o 100 km, czy iść do jakiejś pobliskiej małej firmy gdzie nie słyszy się dobrych opinii.

Jeśli temat znajduje się w złym dziale to proszę o przeniesie, wydaje mi się że nie bo temat związany jest z tematyką forum. :wink: Każde wasze zdanie wysłucham z uwagą.

Post Wysłano: 08 sty 2010, 0:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak wygląda? tak samo jak byś pracował w swoim mieście, tylko że musisz sobie dojechać. Jak? a różnie, w jedej firmie zwracają za paliwo w innej jest firmowy bus(ale to tyczy się firm zagranicznych) jest PKP, PKS, własne auto albo licencja w ręke i jedziemy.
Ja do roboty miałem ok 45km, więc jeszcze znośnie, ale najbardziej denerwuje mnie jak mam zabierać te wszystkie gary, pościele itp wtedy całe auto osobowe zawalone.

Pierwszą robote na CE miałem u gościa z kuj-pom, ale tam akurat miałem powiedziane że mam aby zabrać ciuchy i kosmetyki/ręczniki reszta była w samochodzie.

Na koniec listopada dymałem osobówką na przesiadkę w Niemczech na A1, nigdy więcej na takie coś się nie zgodze.
Na chwilę obecną nie chcę aby pracodawca znajdował się dalej niż 50km od mojego miejsca zamieszkania. Są to poprostu dodatkowe koszty, i czasem bywa tak że możesz zapomnieć jakiejś drobnej rzeczy wracać się nie ma sensu, jednak taka pierdoła lekko skomplikuje życie w aucie, ja np kilka razy zapomniałem ręcznika, także dwa, trzy razy musiałem kupić po drodze.
Dla mnie najlepiej mieć firmę nie daleko, a jeżeli możesz mieć auto pod domem to już bajka :wink:

Post Wysłano: 08 sty 2010, 9:36

Użytkownik

Użytkownik

u mojego taty w firmie sprawa wyglądała tak.

Kierowca po zjeździe na bazę wracał do domu, gdzie czekał na telefon z datą i miejscem załadunku. Przyjeżdżał, tak aby zdążyć dojechać na załadunek. Od kiedy otworzyli nową hutę koło Piotrkowa auto prawie w ogóle nie zjeżdża na bazę. Jedynie po stojak. Jest to uciążliwe, ale jeżeli praca jest spokojna i płaca dobra, to zniesie się wszystko. Są też firmy, które poszukują kierowców mieszkających w pobliżu hut szkła, ponieważ auto nie musi zjeżdżać na bazę, tylko kierowca podjedzie 30 km pod dom.

Post Wysłano: 08 sty 2010, 14:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Hmm spot hut szła dobry pomysł, ja mieszkam blisko huty szkła OI Jarosław. Być może podzwonię po firmach i popytam czy nie szukają takich.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]