Cytuj:
Nie założyłem tego tematu by się chwalić tylko żeby dowiedzieć się jakie są stawki w tamte kierunki i czy się opłaca:x
A po zestaw jedziemy 15stycznia tego roku

Nie wiem co mam myśleć po tym poście. Kupujemy ale nie wiemy czy się opłaca. To tak jak odbyć stosunek z kobietą bez zabezpieczeń i na drugi dzień się pytać czy możliwa jest "wpadka" .
Skoro jedziecie po auto to już macie garb na plecach. Czy się opłaca? Zależy, jaka norma euro, będziecie mieli kiero czy sami latacie, leasing do tego dochodzi? Koszta mogą być baaaardzo różne.
Stawki są przeróżne podam ci przykład jak mogą być różne
Stawka dla zestawu CS plus naczepa o ładowności 24t na odcinku 90-110 km (dwie różne trasy o tych dwóch długościach ta sama stawka 260E w relacji PL-CZ po CZ żadnych opłat drogowych nie było bo po autostradzie się nie jechało, w jedną stronę pusty w jedną ładowny.
Ten sam towar podobna relacja tyle że 20 km więcej w jedną stronę na trasce stawka 200E i poniżej. Do tego dochodziły powroty w odwrotnym kierunku o dziwo do załatwienia na tak krótkim odcinku.
A teraz realia. Taka stawka była 2-3 lata temu. Wtedy dla tych miejsc za 260E jeździło wiele kolorowych wypasionych furek, z trąbkami globkami i innymi pierdołami. stawki zawsze wychodziły w 2 strony. Dzisiaj w przypadku drugim jeśli dostaniemy 130E to jest dobrze, realia to 100-110 jako potencjalny przewoźnik szukający ładunku po sped. Jednak dzisiaj dostaniesz tylko tą drugą opcję, to se już newrati.
Jest różnica?
Jeżdżąc po DE zapewne pod sped będziecie jeździć. Być przygotowany na kontrole BAG które mogą się kończyć bardzo dokładnym wyremontowaniem samochodu. Zima to ogólnie super czas na rozpoczęcie działalności, wszystko stoi.
O takim czymś jak licencja słyszałeś i o zabezpieczeniu odpowiednim?
Ogólnie z doświadczenia powiem ci że lepiej nam się opłacało jeździć na bardzo krótkich traskach niż tułać się po świecie.
tyle ode mnie