Cytuj:
Na tydzien przypada kierowcy 45godzin jazdy .... na weekendzie musisz stac(odpoczac wtedy wkladac weekendowke).Przycodzi 2 tydzien zaczynasz wzsytko od poczatku tydzien kreci sie od nowa(czyli nastepne 45 godzin jazdy )
Maksymalny okres prowadzenia w ciągu jednego tygodnia to 56 godzin. W ciągu dwóch tygodni to jest 90 godzin (bierzemy pod uwagę zawsze bieżący + poprzedni tydzień). Gdyby autor tematu chociaż trochę się wysilił i poszukał u źródła nie byłoby co całego zamieszania, laickiego pytania i takich samych odpowiedzi.
Cytuj:
A co do ladunku powrotnego... Sytuacja mialem miec kurs tylko do holandii pojechalem wrocilem a on do mnie ze jedziemy w podwojnej do hamburga powiedzialem ale czas pracy mi sie skonczyl i nie jade nigdzie:) wziolem zeczy z kabiny i pojechalem okazalo sie ze zapomnialem dokumentow z samochodu i dzwonie do szefa a on przez to ze nie jechalem Kolega stoi bo za pozno podjechal sie zaladowac blacha i nie ma juz powrotu i weekend w przyslowiowej pi...ie... rozmawialem z nim potem powiedzial ze nawet jakbym jechal to stalibysmy.

Z tego wynika, że jesteś zawodowym kierowcą. Jednak czytając takie rzeczy:
Cytuj:
Pytanie z innej beczki. jak to jest jak sie jezdzi dwa tygodnie? nie pamietam jak tam bylo z czasem pracy ale wydaje mi sie ze jeden tydzien normalnie sie jedzie a w dugim trzeba jakos mniej tych godzin wyjezdzic... wiec wychodzi na to ze postoi sie troszke... jest jakis sposob zeby jezdzic caly czas 2 tygodnie??
To jest mi głupio, że reprezentuję tą samą grupę zawodową.
Cytuj:
wiesz POZIOM;)
Zgadzam się w 100%.