Witam, mam problem, otóż zastanawiam się co będzie najlepszym rozwiązaniem, poszukuję, małoawaryjnego, dość mocnego autka?
Który z tych samochodów najlepiej sie spisuje, nie ma z nim zbyt dużych problemów i jest tani w exploatacji?
Volvo FLC /FL6
DAF 45 180
Iveco Eurocargo 75E14 badz 80E
Mercedes 914 /814 817
Kolego z tych wszystkich wymionionych przez ciebie jezdziłem Mercedesem 814 i Iveco. Polecam Mercedesa. Przy Iveco to jest niesmiertelna maszyna. Jedyna co mi sie w nim popsuło to urwał sie kabelek w przewodzie od windy i mały przeciek w przewodzie od wysprzęglika. A tak to według mnie maszyna niezawodna.
Natomiast od Iveco radze sie trzymac z daleko. Oczywiscie jak kto dba tak ma ale u nas to Iveco dosysc często sie psuło.
Ok, dziękuje za odpowiedz słyszałem własnei o tych autkach podobne opinie + ze Iveco rdzewieje szybciej niz inne.
Niestety nic nie wiem o Volvo i DAFie....
GG: 6543503
Witam. Ja Jezdze Dafem lf 45.180. Ogólnie auto dobre,ale jestet problem z czujnikami hamulców czy ABSu. Ma ladownosc 5.5 t i spokojnie sobie radzi z takim ciężarem. Ale osobiscie wole Manika..
Tak kolego jak mercedes to najlepiej cos z serii 917 zeby miał 6 cylindrow turbo niesmiertelny ja mialem model 1117 super,rowniez miałem 8,163 super mocne w miare oszczędny dobry na przeładunki.Iveco no cóż zrobiłem nim jedną trase model 80-15 fajna skrzynia bardzo elastyczny przez to motor ale spalanie ponad 20 lit to troche za dużo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 6 gości