Koledzy polecam taki program w TV na programie TV PULS pt "Wielkie przeprowadzki" nadawany jest on w środe o 23.30 i w czwartki powtórki o 19.30. Dzisiaj był dopiero 3 odcinek. W tym programie pokazuja jak transportują różne budynki, domy lokomotywy itp. to są po prostu WIELKIE GABARYTY
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Program sam w sobie fajny, ale tak patrząc na techniki amerykańców i ich przygotowanie do wszystkiego to wygląda mi to raczej mało profesjonalnie w porównaniu do tego co było np: tydzień temu na jednym z brytyjskich lotnisk (transport wieży kontrolnej) oraz do transportu gabarytów po Europie. Znawcą nie jestem ale takie mam wrażenie, że u nich totalna prowizorka
_________________ Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.
_________________ Ból z serca bliskich, a przesłanie dla Was.
Obudźcie się ludzie i przejrzyjcie na oczy jesteśmy tacy jak Wy i może to was zaskoczy ...
Tak kolego Czyzu.Jezdze tym niebieskim Manikiem za Volvo na tej fotce hehehehehe.Tak robiliśmy tam kilka kursów z suwnicami 24 metrowymi do Jasienia.Niedługo wrzuce też filmik z tego kursu.Pozdro.
_________________ W nocy używam najwięcej swojej Mocy !!!!!!!
GG: 0
Marcin, dwa konie w tym przypadku to żaden pic. Naczepa ma 17 osi, swoją długość i ciężar. Koń bez balastu zaczął by się ślizgać, dodając mu ładunek ponad 200 ton bez pchacza nie dałby rady z tym ruszyć, zacznie buksować w miejscu. Dociążone siodło na obydwu ciągnikach zniweluje te problemy, wiem że się na tym znasz to też nie piszę tego do Ciebie, ale do reszty zawodowców, którzy zaraz zaczną pisać "faktycznie jeden koń spokojnie by wystarczył" .
_________________ Uważaj na zapałki, którymi w czasie jazdy podtrzymujesz oczy, gdyż mogą się zapalić lub wbić w gałki oczne.
sorki wczoraj ogladalem te fotki po % teraz dopiero widze ze on na zwyklym dyszlu jedzie i tak jak mowisz gdyby mial normalny balkon spiety z modulem mozna by bylo konia dociazyc wtedy by wystarczyl 1 kon , chociaz przy ostrych skretach jak kola w wozkach sa mocno skrecone i stawiaja wiekszy opor to tez by sie slizgal i niedal by rady , jeszcze mam pytanie bo sie nigdy z tym nie spotkalem co to jest na 6 focie?? najazdy zeby sie mostek nie zarwal??
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 3 gości