Witam. Pojawił mi się dziś problem otóż w atego panel na którym jest obrotomierz wskaźniki powietrza temp i wskaźnik paliwa przestały działać! Panel nie podświetla się i nie działa ten mały diagnostyczny wyświetlacz, nic nie pokazuje ani nie brzęczy. Tachograf działa bez problemu. Na panelu nie świecą także żadne kontrolki oprócz oprócz migaczy i długich. Auto zapala bez problemu. Może ktoś wie co się stało ?
GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe
Co konkretnie się stało oprócz "zepsuła się elektronika" to nie powiem. Jak w naszym się to stało to miało być 3500 za nowe (używane) zegary ale udało się znaleźć elektryka co to w miarę ogarnął i teraz tylko wskaźnik paliwa czasem poszaleje.
Zmiana planów:) Na drugi dzień panel i wyświetlacz zaczęły działać. ale zaświeciły się kontrolki blokady mostu, przewrócona kabina i taka jeszcze jedna cała żółta po prawej stronie wyświetlacza. Raz wyskoczył napis CODE na wyświetlaczu i auto kręci ale nie zapala. Słyszałem ze to coś z immobiliserem lub jakaś wiązka kabli się gdzieś mógł przerwać pod kabiną .. pomoże ktoś?
Nie wiem czy pomogę, ale ostatniomiałem podobny przypadek z Atego i okazało się że główna wiązka kabli [owinięta w taki mały koc termiczny], która idzie po dolnej, prawej poprzecczce ramy na wysokości rozrusznika stopiła się i zwarła na skutek przedmuchu [dziury] w rurze wydechowej. Były podobne objawy, zwarło się około 20 przewodów z tej całej wiązki.
Kolego dużo nie pomogę, ale wiem że napis CODE oznacza iż ściera się kod na kluczyku. Nie wiem czy wiesz ale na pewno atego mają kodowane kluczyki. I nie chce cie straszyć ale jest możliwe że kiedyś tego kodu nie odczyta i będzie problem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości