Cytuj:
Planowanie tras tzn.mozesz cos kolego wiecej na ten temat powiedziec?Jak to sie odbywa?Jezeli wolisz to napisz na G-G:10962586 zeby nie zasmiecac tutaj forum.

Ja miałem zadania zrobione w ten sposób, że musieliśmy obliczyć o której godzinie załadowany zestaw dojedzie do danego punktu np (Hamburg) wliczając w to pauzy i przypadki losowe. Wiedzieliśmy o której samochód wyjeżdza, i jaką średnią prędkością jedzie. No i najważniejsze. Jaką trasą ma pojechać. Bodajże mieliśmy 5 tras do wyboru. Trzeba było obliczyć która jest najkrótsza i przy tym najefektywniejsza. Przyznam że to są bardzo "fajne" i ciekawe zadania. Bynajmniej jak mi dawali to na lekcjach to byłem zadowolony, nie nudziło mi sie. Myśle że wszystkim bo to jednak coś ciekawego i życiowego. Różne pytania dotyczące TL można kierować do mnie. Pozdrawiam
Cytuj:
Dostaniesz sobie jakąś trasę i masz wyznaczyć jakimi drogami, biorąc pod uwagę różne aspekty, typu naciski na osie, takie tam.
No przyznam Bajzel że tego typu zadań nie miałem. Jak by były u mnie to super sprawa, ale zapewne jesteś w starszej klasie lub już zakończyłeś edukacje na poziomie średnim. Jak możesz, na jakim przedmiocie robiliście tego typu zadania?
Cytuj:
Hahah ale skomplikowane wykresy. A uczycie się o takich pierdołach jak MRP, MPR2, JiT itp.?
Z tego co się orientuje JiT (Just in Time) jest to system efektywnej pracy stworzony przez japońską Toyote? Dzięki temu systemowi diametralnie poprawiła się sprzedaż i "forma" firmy. System używany na całym świecie. Dobrze pamiętam czy pomyliłem pojęcia?
Cytuj:
Czemu odnoszę wrażenie, że myślisz, że Technikum Logistyczne to tylko TIRY?
To już uprzedzę Cię kolego żebyś nie musiał się nadwyrężać.
LOGISTYKA TO NIE SĄ "TIRy" !!!!!!
Logistyka jest to planowanie, zarządzanie materiałami, firmą, magazynem i tym podobnymi rzeczami. Oczywiście są zagadnienia dotyczące transportu lądowego (w tym ciężarówek), ale również transportu wodnego, powietrznego i kolejowego. Wracając do tego transportu lądowego. Nie będziecie sie uczyli że Scania R420 ma takie i takie wyposażenie a Man TGX takie i takie i takie są jakie zalety i wady. Jest to bardziej traktowane jako zwyczajny "pionek" przedmiot do transportu tego co musisz przewieźć. Także zastanowić się. Może Technikum Mechaniczne