mam taki problem-w aucie w zamontowanym CB podczas nadawania czasami nie ma sygnału wychodzącego (nie słychać mnie w eterze i na wyświetlaczu nie zapala sie siła sygnału),kabel mikrofonu raczej wykluczam,a dlatego że dzieje sie tak zwłaszcza teraz w okresie zimowym podczas ogrzewania wnętrza (takie mam spostrzeżenia) i tak sie zastanawiam czy to nie są obawy dla tzw zimnych lutów??? i czy przelutowanie radia coś tu może pomóc???
modelu nie pamiętam (7 lat ma) ale dość charakterystyczną jego cechą jest funkcja zmiany kanałów w mikrofonie (oryginał),natomiast co do kabla naciągałem go na maksa i nie reaguje na to a na zimno zawsze wsio jest okey,po nagrzaniu sie zaczyna szwankować
GG: 4436071
Nie stukaj nie pukaj .. Jeżeli radio ma 7 lat i mikrofon tyle samo to weź śrubokręt w rękę i rozkręć wtyk mikrofonowy .. Miałem to samo i ciągle lutowałem poprzerywane kable aż jednego dnia wymieniłem w/w wtyk i problem z nadawanie/ odbiorem znikł taka wymiana to 10-15 zł w porządnym serwisie .
Sprawdź model radia. Spróbój też stuknąć je kilka razy jak zacznie szwankować... I zobacz reakcje.
radio to "ALAN 78 PLUS R" a pukanie nic nie daje ani w radyjko ani mikrofonem o kokpit,dostałem też sugestie iż być może to sam włącznik w mikrofonie???
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości