[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Cyfrowe tacho - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam. Problem mały mam z tachem cyfrowym. W piątek wkładałem kartę troszkę pojeździłem i na koniec wyjąłem kartę. Ustawiłem łóżeczko i pojechałem do domu. Dzisiaj rano wkładam kartę i wyskakuje mi napis karta nieważna.
Karta jest sprawna bo w piątek działała. Tacho jest bez nazwy firmy, autko to Scania R420 z 2006 r.
Jak rozwiązać ten problem???
_________________ TIR według szefa Transport I Robota według kierowcy Turystyka I Rekreacja
GG: 0
Samochód: midlum
kartę mogło ci trafic i to nie przez dwa dni tylko przez kilka sekund,zastanów się przy jakich urządzeniach ją trzymałeś.Warto sprawdzic na innym tacho ,oczywiście może to byc awaria samego urządzenia, wsadz inną kartę i próbuj
Jeżeli karta miała styczność z jakimś magnesem to szlag ja trafił.
Kilka razy spotkałem się już ze zdarzeniem ze ktoś wsadził kartę do portfela a portfel położył w pobliżu magnesu neodymowego. Jaki byl efekt nie ciężko się domyślić
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Spróbój przeczyścić styk z tyłu karty. Ewentualnie przemyć go alkohole izopropylenowym lub w ostateczności spirytusem. Jak to nie pomoże sprawdż w innym tacho. Jak tam będzie źle, to jest wina twojego tacho - uszkodzenie.
Miałem taką sytuację, lecz po ponownej próbie logowania karty tachograf nie zgłosił powtórnie błędu. Jeśli próbowałeś tylko raz zalogować kartę to spróbuj ponownie. Może ta sytuacja miała jednorazowe "widzi mi się" a jeśli się powtórzy - spróbuj przeczyścić chipa a jak nie... pewnie karta do wymiany.
Dzięki za odpowiedzi. Karta sprawna w 100%. Wina była po stronie tacho. Tachograf po prostu zapomniał zakończyć polecenie wyjęcia karty.
Tacho zostało już naprawione.
Raz jeszcze dzięki
_________________ TIR według szefa Transport I Robota według kierowcy Turystyka I Rekreacja
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 6 gości