[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Jazda Nocą lub nocna jazda - Strona 2 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Jazda w Nocy
Nigdy nie jadę nocą 0%  0%  [ 0 ]
Jadę jak trzeba ale w 100% wole dzień 34%  34%  [ 32 ]
Tylko nocą lubię jeździć 27%  27%  [ 25 ]
Obojętnie 39%  39%  [ 37 ]
Liczba głosów: 94
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 lis 2009, 12:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Trzeba patrzeć przyszłościowo, bo dziś jest wygodnie jeździć w nocy bo mniejszy ruch itp a za 20-30 lat będzie się chodzić do okulisty i niedomagać wzrokiem, taka jest prawda i niech nikt nie pisze że nie ma to wpływu, trzeba się szanować (dbać o zdrowie)i myślec również przyszłościowo. W nocy jade raczej z ostateczności, noc jest od spania.
Świętą prawda :D

Filmy z tras

Post Wysłano: 15 lis 2009, 13:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Prawda prawda i do tego cały czas od początku postu dążyłem!!!:)

Post Wysłano: 16 lis 2009, 0:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Rav

Cytuj:
Cytuj:
Moim zdaniem start o 3-4 nad ranem jest ciekawy czuje się bardziej rześko niż sennie, natężenie ruchu też niewielkie. :wink:
hmm.. masz rację ale zimą chyba o 5:30 można wyruszyć, a latem 3 lub 4. Jak dla mnie to ulubione pory.
pozrd
Tu chodzi o natężenie ruchu, a nie o to jak mocno jest ciemno.

Post Wysłano: 16 lis 2009, 0:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

chyba lepiej leczyć na starość wzrok, niż:

-rak płuc od ciągłego wdychania spalin stojąc w korkach

-prosić o poluzowanie kaftanu bezpieczeństwa - ciągłe nerwy, że znowu korek, co za p...... jedzie przed nami, co za ......... się pcha

- żebrać o drobne aby spłacić mandat za przegięte tacho - w nocy prawdopodobieństwo kontroli policji, itd, bag dużo mniejsze niż w dzień

- kalectwo bo jakiś niedzielny się zagapił i nam wyjechał

nic innego na razie mi do głowy nie przyszło :D

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Post Wysłano: 16 lis 2009, 0:37

Cytuj:
Cytuj:
Jeżdżę 100% nocą. Miesiąc w miesiąc po 10 tyś. km, na stałej trasie. ......Ale dla mnie jazda nocą, z dobrze ustawionymi światłami, na stałej trasie, niemalże co do minuty jest czystą przyjemnością.
Na początku jazda w nocy tez zaczeła mi sie podobać, małe natężenie ruchu, spokoj kilometry uciekają. Ale jak przyszedł okres letni, jazda w nocy dobra sprawa ale później spij w dzień. srdenia temperatura + 25*C w kabinie mało baiłko sie nie zetnie,spac nie możesz wiercisz sie duszno. Okna otwarte w miare możliwości ale i tak spanie w dzień w kabinie to lada wyczyn;( Poźniej przychiodzi znowu jazda nocna a Ty dętka bo w dzień sobie nie pospałeś ;/

Jazda nocna w zimie , gęste mgły, ślisko ( raz naczepe widziałem w bocznym lustrze jak zaczeła mnie wyprzedzać ;(
Nie sposób się nie zgodzić, zwłaszcza z tym letnim okresem. Niemniej jednak mam tą dobrą sytuację, że rano rozpinam zestaw, jadę 2, 3 km od bazy i staję na leśnym parkingu. Cisza, spokój i do tego chłodno. Ale nie wszyscy mają takie szczęście.
Cytuj:
... - żebrać o drobne aby spłacić mandat za przegięte tacho - w nocy prawdopodobieństwo kontroli policji, itd, bag dużo mniejsze niż w dzień

- kalectwo bo jakiś niedzielny się zagapił i nam wyjechał...
W sumie to o tę kontrolę muszą się martwić ci, co to na parę tarczek/kart gonią. Ja mam spokojne sumienie.
A kalectwo, może to zabrzmi brutalnie, ale... zawsze mówię, że ja w ostatniej chwili nie będę hamował przed kimś, kto na mnie wymusi (mowa o tych małych). Ja tylko podniosę nogi do góry, żeby w razie czego kulasów mi nie połamał...

Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, 0:48 przez użytkownik usunięty, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 16 lis 2009, 0:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
chyba lepiej leczyć na starość wzrok, niż:

-rak płuc od ciągłego wdychania spalin stojąc w korkach

-prosić o poluzowanie kaftanu bezpieczeństwa - ciągłe nerwy, że znowu korek, co za p...... jedzie przed nami, co za ......... się pcha

- żebrać o drobne aby spłacić mandat za przegięte tacho - w nocy prawdopodobieństwo kontroli policji, itd, bag dużo mniejsze niż w dzień

- kalectwo bo jakiś niedzielny się zagapił i nam wyjechał

nic innego na razie mi do głowy nie przyszło
badys dobre argumenty :D , każdy chwali swoje. z tym rakiem to jakieś nowe odkrycie naukowe :D ja już się nie denerwuje, korek to jest siła wyższa a taki maluczki człek jak ja nic za to nie może, więc praktycznie zero stresu. jedyne co mnie przekonuje to kontrole. także jeśli jest w nocy Ci jechać to ok, ja tego nie neguje. JA wole w nocy spać Ty jechać.

Post Wysłano: 16 lis 2009, 21:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4034156
Samochód: Mercedes

tak sobie pomyślałem że odpowiedź przychodzi sama szukając miejsca na pauzę po 21:00 :/

http://www.szelma.nets.pl- Moja Galeria - miasta zdobyte ;)

http://www.widoczek.nets.pl- Bieszczadzkie Klimaty :-)
http://www.radio.widoczek.nets.pl- Bieszczadzka Muza ! :)

Post Wysłano: 18 lis 2009, 21:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
tak sobie pomyślałem że odpowiedź przychodzi sama szukając miejsca na pauzę po 21:00 :/
No zawsze brak miejsca na parkingu, bo wszyscy stawają na noc spać a nie jeżdzą nocą :D

Filmy z tras