[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Większa trudność w manewrowaniu przyczepą trzyosiową ?? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Witam, czy to prawda bo kilka razy słyszałem, że ciężej manewruje się przyczepą dwu i trzyosiową. Jeżeli tak jest dlaczego trudniej jest cofnąć przyczepą trzyosiową niż ciągnikiem siodłowym z naczepą gdzie jest ta różnica ?? o taki typ mi chodzi: http://www.amw.com.pl/rsm_product_info. ... ucts_id=87

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Dużo na ten temat:

viewtopic.php?f=43&t=21628&hilit=cofanie+przyczepa

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Różnica jest w ilości punktów "łamania". Im więcej tym trudniej.

Kilka razy słyszałem od doświadczonych kierowców, że przyczepa ma tę przewagę nad naczepą, że cofniesz nią tam, gdzie nie da rady wjechać naczepą. Jednak manewrowanie podczas cofania z przyczepą jest bardzo trudne i trzeba sporo wyobraźni, wyczucia i doświadczenia, żeby zrobić to dobrze. Polecam lekturę tematu z postu wyżej.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: DAF XF95

Ja sadze ze 80% dzisiejszych kierowców będzie miało duże problemy żeby cofnąć z taka przyczepa :) :) .Ja jezdilem z taka przyczepa i nie było łatwo a jeździłem nie takimi autami jak sa dzisiaj gdzie wspomaganie raz było a raz nie :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]