GG: 4492357
Samochód: MAN F 2000 19.414
Witam !
Proszę o szybką opinię na temat tych opon. Konkretniej matador na ośkę prowadzącą. 315/80. Ruch regionalno-krajowy. Czy dobrze się trzymają drogi w deszczu ? Moze lepiej dołozyc i kupic Firestone lub całkiem dołozyc i kupic Bridgestone ? Co poradzicie ?
Pzdr
Michał
_________________ Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg AG w skrócie MAN 19.414 FE EVO
Panowie jeśli chodzi o oponki na oś prowadzącą to polecam Michelin XFA 2 energy ponieważ jest to os prowadząca u nas w michałkach tez na bokach oponki się zjechały a w środku dobra oponka jeszcze była ale jest to wina kolein na naszych drogach niestety pozdrawiam
_________________ .....::::Wchodzę Po Schodkach I Wytaczam Na Drogę Moje 40 Ton::::.....
B:15-01-2010r.
C:12-04-2010r.
C+E:09.09.2010r.
GG: 4492357
Samochód: MAN F 2000 19.414
Amory sprawne. Na przeglądzie było ok.
Kurcze nie wiem które wybrać. Matadory podobno sie słabo trzymają. Chyba zostane brzy bridgestone. Michelin są za drogie. Nie ma sensu takich opon kupowac na takie kursy, co robi to auto. Chyba ze cos innego jeszcze polecicie. Kormoran ?
_________________ Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg AG w skrócie MAN 19.414 FE EVO
Zdecydowanie zostań przy Bridgestonach, z Kormoranami niemiłe wspomnienia mam, szybko zużywają się, szczególnie w Polsce
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Własnie jestem po wymianie koncówek na poprzecznym drązku kierowniczym
Sprawdz czy można ruszać końcówką góra dół jeśłi tak to końcówka do wymiany, na stacji diagnostycznej było wszytko okej ale po wymianie końcówek zupełnie inna jazda być może to była przyczyna że zbiera tak opony po bokach i robi placki na krawędziach
W najbliższym czasie będę wymieniał opony chyba na TOYO zobaczymy co one są warte niemcy na tych oponach smigają od dłuszego czasu
W najbliższym czasie będę wymieniał opony chyba na TOYO zobaczymy co one są warte niemcy na tych oponach smigają od dłuszego czasu
A to ciekawe, nie widziałem nigdy opon tego producenta przeznaczonych dla ciężarówek, ale myślę, że jeśli trzymają poziom taki sam jak te dla osobówek to są bardzo konkurencyjne dla Bridgestona czy nawet Michelina
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
No to pierwsza trasa zrobiona na nowych oponach TOYO M144. Jak narazie zachowują się opony bardzo dobrze na drodze suchej mokrej, ciekawe jak bedzie się ścierała opona http://www.ogumienie.pl/produkt.asp?cat ... UserType=2
Zjezdzam drugi komplet Matadorów i mocno nie narzekam zrobiłem ponad 250 tys przod jazda maiasto-trasa mocno eksploatowana .Na mokrej nawierzchni dobrze sie spisują , jak i zimą takze dobra cena i w jakośc.Co do opon TOYO mam załozone na manie którego teraz kupiłem juz troche przelatane mają ale równo starte.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości