Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 paź 2009, 0:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Mam prośbę do wszystkich, którzy jeżdżą na tej trasie. Chcę oszacować faktyczny czas przejazdu z uwzględnieniem przerw.

Powiedzmy, że rozpoczynam pracę po wypoczynku trwającym 11 godzin.

Wsiadam w auto, włączam tacho, czas start. Podjeżdżam do portu, czekam w kolejce, ładuję drobnicę. Przeznaczam na to 2 godziny. Czy to jest realny czas?

Później wyjazd z portu, do dyspozycji mam 2,5 godziny. Czy tym czasie zdążę wydostać się z Gdyni i dotrzeć (jadąc A1) w okolice Torunia? Zakładam, że tak.

Za Toruniem robię 45 minut przerwy i później w ciągu 4,5 godziny przejeżdżam około 300 km. Dojeżdżam do Częstochowy, na tym koniec, to znaczy odpoczynek 11 godzin. Reszta trasy następnego dnia.

Jak oceniacie te założenia? Ile czasu zajmuje Wam pokonanie tej trasy? Gdzie wypadają Wam postoje?

z góry wielkie dzięki
Piotr

Post Wysłano: 20 paź 2009, 10:19

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wsiadam w auto, włączam tacho, czas start. Podjeżdżam do portu, czekam w kolejce, ładuję drobnicę. Przeznaczam na to 2 godziny. Czy to jest realny czas?

Później wyjazd z portu, do dyspozycji mam 2,5 godziny. Czy tym czasie zdążę wydostać się z Gdyni i dotrzeć (jadąc A1) w okolice Torunia? Zakładam, że tak.

Za Toruniem robię 45 minut przerwy i później w ciągu 4,5 godziny przejeżdżam około 300 km. Dojeżdżam do Częstochowy, na tym koniec, to znaczy odpoczynek 11 godzin. Reszta trasy następnego dnia.

Jak oceniacie te założenia? Ile czasu zajmuje Wam pokonanie tej trasy? Gdzie wypadają Wam postoje?

z góry wielkie dzięki
Piotr
Uwzględniłeś 2 godziny załadunku do czasu jazdy, a to przecież czas pracy. Jeżeli dojazd pod załadunek trwał np. 30 minut to po załadunku możesz spokojnie jechać 4 godziny, przerwa 45 min i potem 4,5 godziny jazdy a na końcu odpoczynek 9h lub 11h ewentualnie przerwa 45 min. i 1 godzina jazdy. Tylko zobacz w przepisach ile czasu ci to zajmie żebyć nie przekroczył czasu pracy.

Post Wysłano: 13 lis 2009, 15:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1695456

1'ką z Gdańska leeeedwo dociągniesz za piotrków na jednej 9tce :-(
droga do bani

częstochowa była poza zasięgiem :-)

Post Wysłano: 13 lis 2009, 16:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
1'ką z Gdańska leeeedwo dociągniesz za piotrków na jednej 9tce :-(
droga do bani

częstochowa była poza zasięgiem :-)
Niedawno zrobiliśmy z Jeszkinem GD -> KR
Licząc start z bramek na A1, to w 4,5h dolecisz do okolic Emilii, Zgierza.
Kraków zrobiłem w 9,5h (Niedziela). Jeszkin doleciał do Bochni. Tak więc nie masz szans na legalu dolecieć na jednym oddechu.
10h zaczęliśmy dopiero w okolicach A4

Post Wysłano: 14 lis 2009, 2:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Z Pruszcza gdańskiego dolatujesz na 4,5do ozorkowa. Na pełnej. Póżniej za siewierzem kolejne 4,5 i na 10 godzin Kraków Płaszów... jechane solówką z pocztą, także cały czas pełna...

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]