[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Tańsze rozmowy i sms-y za granicą - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Samochód: Duży
Witam może ktoś zna operatorów którzy oferują tańsze rozmowy i sms-y za granicą?Ja słyszałem że na Porcie 2000 można kupic kartę która nazywa się bodajrze ''Mobilka'' i tam rozmowy kosztują 0,29E a sms-y chyba 0,05E.Karta kosztuje chyba 19,90E i to jest już na koncie-coś mi tak tylko się o uszy odbiło... Może ktoś zna coś w podobnym stylu bo po co płacić 1,22zł za sms skoro są dostępne tańsze opcje...
_________________ Fan Transportu
Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...
no dokładnie kolego że nasi operatorzy mają ceny z kosmosu,np niemiecki odłam E-Plus,pod nazwą BLUE WORLD,oferuje ci na terenie niemiec rozmowy na cały świat na sieci stacjonarne za 0,05e za min!!!i smsy za 0,15e,a na komórki za 0,25 nie ważne do jakiego kraju dzwonisz i bez żadnych zobowiązań i limitów doładowań,nawet w romingu min rozmowy jest tańsza bo kosztuje 0,58e a cała inwestycja to 10e i całość masz do wykożystania na rozmowy a dostępne to jest w niemieckim Media Markt,a i jeszcze za każde doładowanie masz 60 min w sieci za free
_________________ a nikt ci za darmo nie da!!!
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, 15:33 przez krzysiekjx1, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawe to. Będę musiał się udać do MM w Schwedt i obadać. Karty do tego Blue World chyba ogólnodostępne są? Tanksztele etc.? krzysiekjx1 korzystałeś już z tego? Informacja sprawdzona?
mam ją od roku i używam i to co pisze to z praktyki wam przekazuje a nie z ulotek!!!a najważniejsze że przy tej cenie karta nie traci ważności nigdy i nawet po roku jak nie doładowywujesz to masz ważne konto i jego stan nie ulega zmianie!!!a apropo uzupełnień tak kupujesz kupon z E-Plus na każdej stacji czy markecie i wbijasz,najmniejsze doładowanie to 15e
Jesli ktos sie wybiera, lub jezdzi po Norwegii polecam siec Lebara, dostepne na kazdym shellu za okolo 100 nok czyli jakies 40 zl, z 25 nok do wykorzystania. rozmowy do Polski na numery stacjonarne to koszt 1 nok czyli jakies 42 grosze a za smsa 0,69 nok czyli jakies 30 groszy
doladowanie dostepne na stacjach shell i w sklepach narvasen
Ok tylko jak ja rozumiem to jest rozwiązanie jeżeli ktoś sporo jeździ po drogach D. Jak się sprawy mają jak ktoś np jeździ 4 tygodnie po całej europie? Jeżeli miałbym jechać ze swoim telefonem z ery to chyba pół wypłaty wydam na rozmowy do kraju Blauworld przewiduje takie warunki? Byłem na ich stronie ale nie znalazłem informacji jaki jest koszt rozmów z innych krajów jak Niemcy. Pomoże ktoś jak się komunikować jak najtaniej z krajem gdziekolwiek jesteśmy w europie?
GG: 9459693
Samochód: Nubira
Cytuj:
Do ceny każdego połączenia międzynarodowego z wybranymi krajami (z Niemiec do zagranicznej sieci stacjonarnej lub komórkowej) dolicza się kwotę 0,15 € za każde połączenie.
cytat z blauworld.
czyli do Polski na komórki 0,40E na stacjonarne 0,20E.
Do ceny każdego połączenia międzynarodowego z wybranymi krajami (z Niemiec do zagranicznej sieci stacjonarnej lub komórkowej) dolicza się kwotę 0,15 € za każde połączenie.
cytat z blauworld.
czyli do Polski na komórki 0,40E na stacjonarne 0,20E.
dolicza sie tylko za połączenie a nie zmienia to stawki minutowej i wprowadzili ograniczenie czasowe ważności karty ale jest i tak dość liberalne bo chyba 3 miesiące za minimalne doładowanie=15e(dotyczy tylko połączeń wychodzących)
GG: 0
Samochód: duży z naczepą
Cytuj:
Od pierwszego lipca ceny SMSów w UE są tańsze o ok. 50%.
Skąd taka informacja? Ja żadnych zmian nie odczułem i nie zauważyłem.
Cytuj:
0.57 zł kosztuje jeden sms.
Obecnie w Erze stawki za sms w roamingu to 0,99zł brutto
_________________ Jezus też palił !!! wszyscy palili !!! to prawda, tym wszystkich których "uzdrowił"? dał poprostu pare gramow ze swojej plantacji!! ot cała prawda!
9pensow na komorke do PL to dobra oferta.2pensy na stacjonarny tez.
Karta wazna chyba 80 dni,doladowania od 5 do 20 funtow.
Kolega uzywa tej karty mieszkajac w UK na stale i sobie chwali.
_________________ lepiej mieć brzuch od piwa,niż garb od roboty
9pensow na komorke do PL to dobra oferta.2pensy na stacjonarny tez.
Karta wazna chyba 80 dni,doladowania od 5 do 20 funtow.
Kolega uzywa tej karty mieszkajac w UK na stale i sobie chwali.
Podobna sprawa jest z Lebara Mobile http://www.lebara-mobile.co.uk/pl/index.php
Ja korzystam z tej sieci czasem jak dzwonie do Polski , ale tylko na stacjonarne .Na komorke dzwonilem 2 razy i jakosc polaczenia byla tragiczna - a to z tego wzgledu ze wszystkie te tanie sieci korzystaja z VOIP(voice over internet provider)-a ta technologia nie jest jeszcze zbytnio dopracowana.
Ciekawym rozwiazaniem jest tez zakup SkypePhone - angielska siec 3 oferuje taki telefon - dzwonimy z takiej komorki na skype za darmoche.
Nie wiem jak dziala ten co wpisalem,ale mialem okazje z kumpla telefonu dzwonic na komorke do Polski i zadnej roznicy nie spostrzeglem.Jakosc polaczenia idealna.
_________________ lepiej mieć brzuch od piwa,niż garb od roboty
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości