Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Kilka pytań
Post Wysłano: 28 paź 2009, 12:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3720655

Witam,
jadę w swoja pierwszą trasę na 4 tygodnie. Jeździć będę tylko po Anglia Holandia Belgia czasem Dania i Niemcy do Polski zjazdy co 4 tygodnie. Drogi oraz promy są opłacone przez firmę. Mam kilka pytań.
Ile mam wziąć pieniędzy ale proszę o nie pisanie „tyle ile potrzebujesz”. Jak wiadomo pieniądze będą potrzebne na sanitaria picie i jedzenie. Biorądz pod uwagę że trasy będą też do Anglii to trzeba doliczyć opłatę za mosty i tunele. Wyżywienie własne będę miał gdzieś na dwa tygodnie. Ja myślałem żeby mieć 300 euro i 100 funtów.
Jakie polecacie jedzenie pulpety gołąbki flaki itp. dokładnie chodzi jakich firm Łowicz może knora albo inne.
Jak rejestrować czas pracy podczas zmiany kontenerów BDF jako inna praca czy jazda. Wiadomo że pod kontenery trzeba podjechać ciężarówka i przyczepą. A druga rzecz jak sobie ułatwiacie rejestracje na czasu pracy jeżeli jest stare tacho a zmiana kontenerów jest częsta. Zapisywać to w notesie czy może stoper
Ostatnie pytanie jak zmienia się półbiegi w scani 6 biegowej.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 28 paź 2009, 13:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8745401

viewtopic.php?f=43&t=22032&p=307872&hil ... sa#p307872

viewtopic.php?f=43&t=20191&p=280311&hil ... sa#p280311

viewtopic.php?f=43&t=14877&p=206770&hil ... sa#p206770

w tych tematach masz prawie wszystko opisane...

co do biegów... na skrzyni biegów (na samej górze) masz taki języczek. Załóżmy, że jedziesz na 4 biegu i chcesz włożyć 4,5. Pstrykasz tym języczkiem na górną pozycje, puszczasz gaz, wciskasz i puszczasz sprzęgło i znowu gaz. I to wszystko

PS. Jedziesz w pierwszą trasę po Europie SAM??? :shock: :shock:

Kurs na Przewóz Rzeczy-Jest
Karta Kierowcy - Jest

Post Wysłano: 28 paź 2009, 14:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Biorądz pod uwagę że trasy będą też do Anglii to trzeba doliczyć opłatę za mosty i tunele.

Za to będziesz płacił z własnej kieszeni :?: :shock:

Cytuj:
Ile mam wziąć pieniędzy ale proszę o nie pisanie „tyle ile potrzebujesz”

Ale czego oczekujesz? Że ktoś ci zrobi dokładne wyliczenia co do centa? Każdy jest inny i ma różne potrzeby. Jeden jest rozrzutny, drugi oszczędny. Unikaj zakupów w Wielkiej Brytanii. Najlepiej rób sobie zakupy w Holandii, Belgii, Niemczech w sklepach typu Lidl, Aldi itp. Ceny nie są takie straszne a nawet zbliżone do polskich.
Cytuj:
Jakie polecacie jedzenie pulpety gołąbki flaki itp. dokładnie chodzi jakich firm Łowicz może knora albo inne.

Osobiście, jeżeli chodzi o słoiki to polecam firmę Pudliszki. Mają dobre produkty. Odradzam słoiki w stylu "Wyprodukowano dla Biedronki", ponieważ są niedobre. Jeżeli chodzi o zupy to godne polecenia są firmy Profi, takie zielone saszetki. Poza tym ja staram się unikać tych słoików i traktuje je jako taki "żelazny zapas". Zawsze wyjazdy mam z pod domu na 2, góra 3 tygodnie i pełna lodówka wystarcza.

Cytuj:
Jak rejestrować czas pracy podczas zmiany kontenerów BDF jako inna praca czy jazda. Wiadomo że pod kontenery trzeba podjechać ciężarówka i przyczepą. A druga rzecz jak sobie ułatwiacie rejestracje na czasu pracy jeżeli jest stare tacho a zmiana kontenerów jest częsta.

Sam podjazd pod kontener zaliczamy do jazdy.

Jeżeli chodzi o analogowy tachograf, to zapisywałem o której ruszam, o której staję i to wystarczało.

Cytuj:
Ostatnie pytanie jak zmienia się półbiegi w scani 6 biegowej.

Wybacz. Ale wykaż trochę własnej inicjatywy i poszukaj tych informacji. Na forum jest wiele tematów i dla chcącego nic trudnego. Na wszystkie te pytania znalazłbyś informację, gdybyś trochę poszukał.

Post Wysłano: 28 paź 2009, 15:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Takie rzeczy jak pulpety, gołąbki i inne słoikowe dania najlepiej samemu sobie zaprawić.

Post Wysłano: 28 paź 2009, 18:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

moje wyjazdy - regularnie na 3 tygodnie -pełna lodówka na wyjazd wystarcza, i oczywiście suchy prowiant. zakupy tak jak pisał poprzednik generalnie w Niemczech. słoiki przygotowywuję w domu we własnym zakresie, a w drodze trochę makaronu, kaszy ugotować zawartość słoika do tego i żarcie jak w domu. na miesiąc spokojnie starcza 100e, nie trzeba wtedy nawet specjalnie oszczędzać.

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Post Wysłano: 28 paź 2009, 19:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3720655

Cytuj:

PS. Jedziesz w pierwszą trasę po Europie SAM??? :shock: :shock:
Dokładnie jade busem do Holandi na baze. Jazda tandemem. Sam na 4 tygodnie.
Cytuj:
Za to będziesz płacił z własnej kieszeni :?: :shock:
Płace sam firma zwraca po trasie.

Co do jedzenie nie ma w autach lodówki ani narazie nie jest mnie stać kupić lodówke. Boje sie że własne jedzenie nie wytrzyma. Dlatego szukam kupne nawet znalazłem w puszkach.

Jeżali na tacho rozładunek załadunek robi się na "inna praca" to czemu zmiana kontenerów na "jeździe" wiem że trzeba podjechać pod kontener ale to jest załadunek i rozładunek.
Jeszcze mam jedno pytanie co do tacho co się ustawia na promie "inna praca" czy "odpoczynek"

Post Wysłano: 28 paź 2009, 20:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
Jeszcze mam jedno pytanie co do tacho co się ustawia na promie "inna praca" czy "odpoczynek"
A zagłębiałeś się w ogóle w przepisy.czy liczysz, ze ktoś znajdzie i Ci wklei gotowe?

PS: Wiesz co to jest interpunkcja w języku polskim?

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]