[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Trolejbusy - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
koledzy mam takie pytanie głupie bo głupie, ale nie jeździłem w mieście gdzie one są wiec pytanko moje jest takie: są one jakoś uprzywilejowane tzn tak jak tramwaje czy są traktowane jak inne "zwykłe" pojazdy?
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Trolejbusy są traktowane tak samo jak autobus miejski tylko są większymi zawalidrogami od nich, spowodowane trakcją trolejbusową zwrotnice itp i super się nimi jeżdzi latem wtedy panują w nich niezłe klimaty
MAN, a w miejskich wiem co sie dzieje hehe +50 i jazda
to dobrze wiedzieć ze sa traktowane jak osobówka czy inny pojazd silnikowy a myslałem ze mają takie przywileje jak tramwaj a jednak nie, to ich puszczał nie bede
a myslałem ze mają takie przywileje jak tramwaj a jednak nie, to ich puszczał nie bede
Masz na myśli wypuszczanie trolejbusu z przystanku? Spróbuj spędzić 10h za kółkiem pojazdu komunikacji miejskiej w zakorkowanym mieście ze 180 wściekłymi pasażerami na karku...
wolfzan, nie, mam ma mysli to ze nie sa uprzywilejowane i nie jadą 1sze, tylko tak jak inne auta, bo tramwaj ma prawie zawsze pierszenstwo a one nie i o to mi chodziło
wolfzan, nie, mam ma mysli to ze nie sa uprzywilejowane i nie jadą 1sze, tylko tak jak inne auta, bo tramwaj ma prawie zawsze pierszenstwo a one nie i o to mi chodziło
Autobus, czy Trolejbus też musisz puścić jak rusza z przystanku
Nigdzie nie ma zapisu, że masz bezwzględny obowiązek. Masz mu ułatwić wyjazd z zatoki, ale ani autobus, ani trolejbus nie ma pierwszeństwa w tym przypadku.
owszem powinienem puscic jak mam taką możliwość, ale tylko jak wyjeżdża z zatoki a nie gdy kreci w lewo lub prawo itp,w przeciwieństwie
do tramwaju
Ja jeździłem eL'ką w Tychach, i jeździ się całkiem spoko, tak jak wcześniej było mówione taki autobus można przepuścić gdy wyjeżdża z zatoczki, czyli jak wszędzie. Z moich doświadczeń wynika że gdyby nie zwracać uwagi na trakcje i pantografy na autobusach, to wogóle nie odczuwa się różnicy w jeździe w stosunku do miasta z normalnymi autobusami
skoczek i słusznie bo mają takie prawa jak inne pojazdy kołowe wiec nie wyróżniają sie wcale, jeżeli chodzi o pierszeństwo przejazdu, co innego tramwaje których nie lubie
a lubi je w ogóle ktos ? wszedzie je puszczj, uwazaj zanim wjedziesz na tory masakra ,,,,,
koledzy mam takie pytanko jak jeździcie to patrzycie tez na które są tyłem do was czyli te z naprzeciwka z boków skrzyżowania czy tylko patrzycie na te co są przed wami przodem do was?
bo instruktor kaze mi patrzeć na każde, nawet na te co mają inni uczestnicy ruchu ...ja sądzę ze to jaki kto ma znak mnie nie interesuje bo patrze na swoje,
wiec sie pytam jak robicie patrzycie na innych tez czy nie ?
Wie ktoś może w jakich miastach oprócz Gdyni jeżdżą trolejbusy?
Bo ostatnio nauczycielka zadała takie pytanie i powiedziałem ze tylko w Gdyni i pojawił się taki dziwny uśmiech, no i nie wiem czy dobrze czy źle
Wie ktoś może w jakich miastach oprócz Gdyni jeżdżą trolejbusy?
Bo ostatnio nauczycielka zadała takie pytanie i powiedziałem ze tylko w Gdyni i pojawił się taki dziwny uśmiech, no i nie wiem czy dobrze czy źle
Tak w Gdyni też jeżdżą . U mnie w mieście jest ich trochę i Lubelskie MPK nadal planuję wzmacniać flotę trolejbusów .
Jeśli chcesz zdjęcia "trajtków" to zapraszam do mojej fotogalerii .
Na praktykach w szkole naprawiało się trajtki i budowało nowe w PNTKMie
Przyjeżdzało nadwozie autobusu bez zespołu napędowego i uzbrojało się autobus w całe oprzyżądowanie sterujące silnikiem oraz silnik elektryczny
a ja mam pytanie:) jak przerabia się autobus na trolejbus?? jeździł ktoś z was może trolim?? jak się tymjeździ,to ma jakieś biegi czy coś?przepraszam,że tak głupio pytam ale pojęcia niet na temat elektrycznych silników w pojazdach
_________________ "Ten świat aż taki straszny wcale nie jest,
przestań mówić,że straciłeś już nadzieję,
najgorsze co cię może spotkać niestety to ciepłe piwo i zimne kobiety"
a ja mam pytanie:) jak przerabia się autobus na trolejbus?? jeździł ktoś z was może trolim?? jak się tymjeździ,to ma jakieś biegi czy coś?przepraszam,że tak głupio pytam ale pojęcia niet na temat elektrycznych silników w pojazdach
Wyciąga się silnik spalinowy ze skrzynią, a na miejsce tego wstawia się silnik elektryczny i aparaturę elektryczną. Do tego odbieraki, okablowanie. Skrzyni biegów nie ma bo nie potrzeba. Silnik elektryczny ma pełny moment obrotowy już od startu. Sterowanie jest oporowe lub asynchroniczne (sterowanie prędkością trolejbusu).
Oczywiście jest też sprężarka do układu hamulcowego i pompa ukladu wspomagania napędzane oddzielnymi silnikami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 10 gości