Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 paź 2009, 20:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Z tą połową kierowców z Białorusi to przesada jakaś, paru obcokrajowców jest ale nie połowa.

Post Wysłano: 03 paź 2009, 21:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5236488
Samochód: ŁOPEL

możliwe..że przesada..info mam od teścia który mieszka w łapach i jeżdzi u jednego z łapskich przewożników..zresztą jego syn a mój szwagier też u jednego śmiga..i też tylko na wschód..na brak kasy nie narzeka..sorry za OT

Post Wysłano: 03 paź 2009, 21:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
Ja osobiście również preferuję kierunek wschód, a nie uważam się za nienormalnego, jak i tych, których znam i którzy mają podobne preferencje.
Na prawym fotelu to ja moge i na Zanzibar uderzać....

PS: Znajomy lubi wschód i tamoznie bo lubi i już. Wcześniej jeździł w Direxie... Ale woli firmę bliżej domu i kierunki wschodnie

Post Wysłano: 03 paź 2009, 21:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3793380

widzę, że tu jest tak samo jak u Bednarskiego... Flota ładna itd. zatrudnia młodych i potem nie wypłaca... a co to tacho to nie będę się już wypowiadał... omijajcie z daleka!

Post Wysłano: 03 paź 2009, 21:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Na prawym fotelu to ja moge i na Zanzibar uderzać...
Lepiej na prawym fotelu niż w ogóle...

A co do obcokrajowców. Jest ich kilku, byłoby więcej, gdyby nie problemy z wizami Schengen.

Post Wysłano: 04 paź 2009, 22:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A jak jest teraz z przyjęciami u Łapińskiego ? Orientuje się ktoś ?

Post Wysłano: 04 paź 2009, 22:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

http://moto.allegro.pl/item753949584_vo ... onowy.html

Może ktoś wypowiedzieć się o tym aucie albo jak to jest ogólnie z tymi Volvami u Łapińskiego, bo przymierzam się (a w zasadzie osoba mi bliska) do zakupu ciągnika i zleciła mi poszukiwania - to Volvo mam na swojej 'shortliście' ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 16:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4070992
Samochód: Opel Astra

Wracając do przegięć z czasem pracy to podobno jeden z "drajwerów" w 3 dni zaleciał z Holandii na Moskwe ... Nie mam 100% pewności czy to prawda, ale słyszałem takie coś.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 17:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
podobno
Cytuj:
słyszałem
Daruj sobie.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 17:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4070992
Samochód: Opel Astra

Zapomniałem dopisać małym druczkiem żeby zaraz ktoś tu nie wyskakiwał z bulwersem jakimś ;) Wiesz kolego ja to słyszałem od kolegi ojca który jest kierowcą w tejże firmie, więc mów sobie co chcesz ... A jak chcesz coś dodać jeszcze to zapraszam na PW.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 19:01

Użytkownik

Użytkownik

Bajzel Co do tego Volva to akurat one jezdziło u Łapińskiego(prowadzi też sprzedaż aut) Co do sprawności tego auta to miałbym spore wątpliwości, zapewne pół samochodu pozamieniane i przebieg. Ze 300 tyś do przodu wypadałoby doliczyć.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 19:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9740107
Samochód: Volvo V40

Cytuj:
Wracając do przegięć z czasem pracy to podobno jeden z "drajwerów" w 3 dni zaleciał z Holandii na Moskwe ... Nie mam 100% pewności czy to prawda, ale słyszałem takie coś.
Co do tego to nie wiem czy jest możliwe...doliczając granice, korki, drogi itp i do tego jeden kierowca...bez przesady.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 19:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Cytuj:
Co do tego to nie wiem czy jest możliwe...doliczając granice, korki, drogi itp i do tego jeden kierowca...bez przesady.
Nasunęła mi się ma myśli firma KARGO LAJN, której auta ładują się w piątek w Belgii a w poniedziałek rano są w Moskwie. Jestem pewien, że u Łapiaka też takie przypadki się zdarzają.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 20:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wypasione

Kargo Lajn, nie mylić z Cargo Line to niezależny oddział Charteru z Urszulina.
Te dwie firmy zabierają nie tylko ładunki chłodnicze lecz również, co mnie osobiście martwi, ładunki dyplomatyczne na wschód i spowrotem. Oni i jeszcze jedna firma z naszego kraju zaniżają płace wschodnich kierowców oraz koszty frachtów wschodnich.

Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 21:56 przez Cichanos, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 05 paź 2009, 21:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

3 dni - wykonalne, i być może zdarzyło się coś takiego u Łapińskiego, aczkolwiek, moim zdaniem nie potrzebujemy na tym forum plotek i ludzie, którzy wypowiadają się w taki sposób powinni być surowo karani. 'Słyszałem/tata kolegi ojca wujka powiedział/nie jestem pewien, ale' działają na mnie (i myślę, że nie tylko) tak drażniąco, że mało co jest w stanie to przebić...

Post Wysłano: 06 paź 2009, 19:02

Użytkownik

Użytkownik

3 dni to jakiś czysty absurd. Samej jazdy z Rotterdamu do Świecka mamy 10 godzin, 11 godzin do Bobrownik. Tam 6 godzin odprawy, potem 8 godzin jazdy do Krasnej, 6 godzin odprawy i 6,7 godzin jazdy do Moskwy. 48 godzin samej jazdy i odpraw na granicach. Najwcześniej możliwe jest zajechać na poniedziałek wieczór, ale to wszystko musi być OK, a tak nigdy nie jest.

A co do Kargo Lajn, to chodzą słuchy, że mają brać 1000 aut, czyli wedle założeń jest to początek monopolizacji przewozów w tym kierunku.

Post Wysłano: 09 paź 2009, 22:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wypasione

Jak na razie to są tylko plotki. Ponadto trudno jest coś zmonopolizować poraz drugi. Tym razem na poziomie transportu drogowego. Chyba że operatorowi będzie to na ręke.

Tytuł: Re:
Post Wysłano: 27 paź 2009, 20:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 16258114
Samochód: scania

Cytuj:
Dzieki kolego za info :))
Ale bardziej mi chodzi o to jak to u nich tam jest z robotą?? Czy warto isc do nich czy szukac czzegos innego.
Jakby ktoś wiedział coś na ten temat to pisać :D:D
Z tego co wiem boss nie wypłaca terminowo choć , samochody ma ładne robią u niego kierowcy z całej polski i nawet zza granicy. A co do samochodów - mam do bazy dwa kroki a więc mogę wrzucać foty.

Sory za błędy które wcześniej zrobiłem .

Ostatnio zmieniony 04 sty 2010, 16:05 przez FH16 700, łącznie zmieniany 3 razy.

Post Wysłano: 29 paź 2009, 12:49

Użytkownik

Użytkownik

Ostatnio tj 15.10 w Nowomoskowsku razem ze mną na rozładunku były 3 zestawy od Łapiniaka. Mieli ten sam granulat co ja z GB, całkiem chłodniczy ładunek.

Z jednym kierowcą porozmawiałem chwilę i miedzy czasie padło zdanie " kiedyś dawał 3 dni z Belgii do Moskwy teraz spokojniej bo 4" :lol: żal.

Post Wysłano: 29 paź 2009, 19:22

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3694165
Samochód: DAF XF SSC 106 + Wielton

Cytuj:
A jak jest teraz z przyjęciami u Łapińskiego ? Orientuje się ktoś ?
Kolego kup sobie w losowo wybranym dniu Kurier Poranny i ogłoszenie od Łapy na pewno będzie.I tak jest od dawna.Bardzo dawna.Jak ktoś ma troche oleju w głowie to da mu coś do myślenia...
Poza tym jakby ktoś chciał wiedzieć (albo był na ich placu w Łapach-obok jest placyk ośrodka szkolenia) to Łapiński ma też stare szroty FH i świeżaki zazwyczaj taki pojazd dostają.
W lipcu spotkałem ich kierowce na Dorohusku i powiedział że kasa marna i ciężko ją wyrwać.I przeważnie nowi nie wytrzymują dłużej niż miesiąc.Łapa wozi się Audi Q 7,ale ma kilka spraw w sądzie za niewypłacone pensje.
Jak dla mnie firma-chwast. :wink: