Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 wrz 2009, 11:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Volvo FH 460

Pytanie do kolegów jeżdżących na międzynarodówce: macie jakieś wypróbowane sposoby na niższe rachunki telefoniczne? Oczywiście wyłączając rozwiązania ekstremalne, typu wyrzucenie telefonu :wink: Mam dość wysoki abonament w erze, jednak duża większość minut zostaje niewykorzystana, a roaming jest naliczany dodatkowo, co w efekcie daje bardzo wysokie rachunki. W Erze nic mądrego mi nie zaproponowali, nie mają żadnych pakietów roamingowych itp. Kupno startera na każdy kraj odpada, bo jeżdzę po całej europie i musiał bym ich mieć ze 20 więc raczej nie było by taniej, a ciągłe przekładanie też zbyt wygodne nie jest. Kupić jakiegoś tak-taka i używać tylko za granicą? Czy może jakaś zagraniczna sieć ma na tyle niskie koszty połączeń że opłacalne będzie dzwonienie np z Wielkiej Brytanii z karty Niemieckiego O2, czy coś w tym stylu? W sumie najczęściej przejeżdżam przez Niemcy dlatego myślę o ich operatorach, ale z drugiej strony mogę tam nie wracać np przez tydzień i jeździć po GB, NL, B, F, E itp, a z tamtąd też trzeba czasem zadzwonić albo odebrać telefon. Ma ktoś jakiś pomysł?

Post Wysłano: 15 wrz 2009, 12:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699
Samochód: tabaluga ^

witaj. Nie bede przepisywać,poczytaj to viewtopic.php?f=43&t=14617&p=296245#p296245 .pozdro

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]