Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 wrz 2009, 0:25

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam. Znalazłem was przez google:P, jestem założycielem tej stronki.
Moim głównym celem jest pokazanie czym może skończyć się brak wyobraźni na drodze.
Dam przykład: odniosę się do animacji "szybki start" kiedyś jadąc z kolegą (ja kierowałem) dojeżdżałem właśnie w ten sposób do skrzyżowania, zwalniam a on pyta mnie "no dlaczego nie jedziesz? weźże przyśpiesz to wskoczysz jeszcze przed tamtych, ale z ciebie pierdoła" czy jakoś tak to było i wtedy mu tłumaczę dlaczego zwolniłem. Chciałbym dotrzeć do jak największej grupy ludzi aby im to uświadomić. W tym celu można by zrobić kampanię społeczną, jednak ja niestety nie posiadam odpowiedniej wiedzy, narzędzi itd. do tego.
Wielu Polaków ma taką mentalnoś że poczują się ważniejsi jak np. najadą na ciągłą czy przejadą szybciej czy coś. Dlatego nie ma sensu robić kolejnych kampanii "Stop wariatom drogowym" lub podobnych tylko pokazać ludziom w jaki sposób dochodzi do wypadków.
A co do tego że stronka kiepska to sorry, nie dam rady zrobić lepszej.
Pozdro dla jeżdżących z wyobraźnią.

Post Wysłano: 14 wrz 2009, 5:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...jednak ja niestety nie posiadam odpowiedniej wiedzy...
...A co do tego że stronka kiepska to sorry, nie dam rady zrobić lepszej.
Pozdro dla jeżdżących z wyobraźnią.
bardzo mi miło, myślę że kolegom również.

czy nie posiadasz odpowiedniej wiedzy?
dzisiaj chyba tak (świat na dzisiaj się nie kończy), ale jaki problem wziąć kodeks i się poduczyć?

strona nie jest kiepska, sam pomysł według mnie jest bardzo dobry, strona opisująca sytuacje drogowe mogące (lub będące) przyczynami zagrożeń, kolizji i wypadków z dokładną analizą tych sytuacji jest bardzo potrzebna i myślę, że poprawnie zrobiona miałaby dużą oglądalność.
techniczne opisanie, animacja na razie może być jest dla mnie i myślę dla innych czytelna.
jednak owa analiza nie jest poparta odpowiednią znajomością przepisów i niektóre sytuacje są fałszywie interpretowane.

ale myślę że to jest do naprawienia.

Post Wysłano: 14 wrz 2009, 17:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Witamy, cóż za zbieg okoliczności ;-)

Proponuje abyś założył nowy temat, bo ten na pewno nie każdy śledzi.
Jeśli poszukujesz osób, które pomogą zarówno merytorycznie jak i graficznie do współpracy, to jest to chyba najlepszy sposób.

Proponuje zalożyć temat "współpraca z "mamy wyobraźnie"".