[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool zakup niekontrolowany - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam,
Mam kupiłem sobie samochód i mam do was takie pytanie. Mam taką wątpliwość ponieważ mój samochód jest z roku 2006 a jego szyby są z roku 2004. Czy jest to możliwe żeby była aż dwuletnia róznica między prod. sam. a jego szybami. Proszę o fachową odpowiedź, pozdrawiam
Jeśli to samochód osobowy to raczej bez problemu znajdziesz informację w necie jak rozkodowac VIN-nr nadwozia.W nim zakodowane są wszystkie najważniejsze informacje o aucie.Nietórzy producenci kodują w nim nawet to w jakiej wersji wyposażenia wyjechał z fabryki.
_________________ lepiej mieć brzuch od piwa,niż garb od roboty
Samochód: Opel Insignia ST
Tak, szyby mogą być starsze od samochodu. Sam ostatnio kupowałem z rodzicami samochód i tam szyby są starsze o rok od auta. A o ile starsze są od samochodu, to zależy od producenta i jego zapasów magazynowych. Należy też pamiętać, że numer szyb może różnić się od siebie w każdych drzwiach. W naszym samochodzie szyby są parzyste, (przednia i tylna mają taki sam numer, w drzwiach przednich również są parzyste, z pozostałymi jest identycznie), a więc niekoniecznie patrząc np. na lewe drzwi, w których szyby mają inne numery, jedna z szyb musiała być wybita.
jak masz wątpliwości odnośnie wypadkowości to poczytaj w necie na co zwrócić uwagę, kup sobie tester lakieru i tak dalej albo podjedź do dobrego blacharza.
Jakoś mi się nie widzi taka możliwość. Jedno auto taty jeździ w fabryce opla i może być różnica roku, bo auta z początku roku dostają szyby z końca roku poprzedniego, ale 2 lata, to raczej coś jest nie tak...
Coś jest nie tak, chociaż z drugiej strony dziwne, że szyby są starsze dwa lata, bo wiadomo nowsze, to na pewno coś kombinowane.
Różnica powinna wynosić rok, jeśli auto jest z początku roku, ale nic mnie już nie zdziwi na tym świecie^^
Może samochód jest sprowadzony z D ? Tam jako rok produkcji uważa się datę pierwszej rejestracji.
Tak samochód jest sprawdzony z Niemiec był sprawdzony miernikiem i lakier jest ok i wszystko reszta tez tylko te szyby. No ale jak juz jeden z kolegów powiedzial musze rozpracowac nr nadowozia i bedzie sie wiedzialo
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości