[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Praca jako kurier - Strona 3 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 lip 2009, 9:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7
Samochód: Służbowy

Z tego co się orientuję to wiem, że kiedyś DHL wymagał jakiegoś tam wieku auta, nie kojarzę, aby inne firmy tego wymagały, bo naprawdę dużo firm kurierskich jeździ jeszcze starymi, zdezelowanymi Transitami, lub MB tzw. "kaczkami". :wink:

Post Wysłano: 27 lip 2009, 14:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Sprinter 311 cdi

Bede miał niedługo szkolenie w TNT. Zastanawiam się właśnie jak jest z tym wiekiem, bo w każdej firmie w której pytałem, jeżdżą stare i zdezelowane auta, ale są też takie do 3 lat. Wszystkie firmy wymagają samochodu nie starszego niż 7 lat. Hmm to tak na wstepie, zobaczymy jak to pójdzie dalej. Ja niestety mam autko troche starsze, ale mam nadzieje że będzie odpowiadało im. Prawde mówiąc to auto wizualnie nie różni się niczym od tych młodszych roczników :D

Post Wysłano: 29 lip 2009, 10:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: honda

Cytuj:
Z tego co się orientuję to wiem, że kiedyś DHL wymagał jakiegoś tam wieku auta, nie kojarzę, aby inne firmy tego wymagały, bo naprawdę dużo firm kurierskich jeździ jeszcze starymi, zdezelowanymi Transitami, lub MB tzw. "kaczkami". :wink:
witam,nie wiem co Wy tak tej kurierki się przyczepili,spróbujcie to przekonacie sie jakie to g.wno.Co do wieku aut to przynajmniej w moim regionie jest tak ,że firmy w których jezdzisz NA WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ i własnym samochodem wymagają aut nie starszych niż 4 letnie,jeśli firma posiada swój "tabor" i zatrudnia jako kierowca to własnie można tam spotkać jeszcze takie wynalazki jak kaczki i inne cuda.

Post Wysłano: 29 lip 2009, 15:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7
Samochód: Służbowy

Wiesz, tak się składa, że akurat ja miałem dosyć dużo do czynienia z kurierką i wiem co to za kawałek chleba.
Co do aut, to rzeczywiście prywatne pojazdy są dosyć nowe, dobre, ale już firmowe to właśnie takie starsze auta.
Co do wieku aut przyjmowanych do pracy prywaciarzy to wymagania chyba są inne zależnie od firmy i szefa oddziału (ale to już coraz rzadziej).

Post Wysłano: 29 lip 2009, 21:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
witam,nie wiem co Wy tak tej kurierki się przyczepili,spróbujcie to przekonacie sie jakie to g.wno.
Hmm interesowałem się wieloma firmami i zdecydowałem na kurierke (dobra czy zła decyzja to czas zweryfikuje). W każdym razie, Polak ma to do siebie, że zawsze narzeka i wszędzie. Nie ważne czy mu sie dobrze powodzi czy jest mu źle. Marudza sklepikarze, taksówkarze, Ci co pracują na swoim i Ci co pracują u kogoś. Zawsze jest im źle. Natomiast, że kurierka to cięzki kawałek chleba to wiem, jak w każdym zawodzie z resztą. Jednak nie wszyscy kurierzy narzekają, jest dość spore grono tych którym dobrze idzie. Będe się starał być właśnie takim.

Cytuj:
Co do wieku aut przyjmowanych do pracy prywaciarzy to wymagania chyba są inne zależnie od firmy i szefa oddziału (ale to już coraz rzadziej).
Ciągle dowiaduje się więcej w tej kwestii, odwiedzam kolejne oddziały tych samych firm kurierskich w ościennych województwach. Zauważyłem, że wymagania co do wieku auta zależą wyłącznie od kierownika danego oddziału.

Post Wysłano: 30 lip 2009, 10:10

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: honda

Jednak nie wszyscy kurierzy narzekają, jest dość spore grono tych którym dobrze idzie. Będe się starał być właśnie takim.

To powodzonka życze.Napisz za pare miesięcy jak Ci idzie i czy dalej jesteś tak pozytywnie nastawiony :lol:
A narzekań to kolego dopiero się nasłuchasz jak Ci każdy klient będzie pierd.... za uszami ze paczka pózno albo uszkodzona.

Post Wysłano: 30 lip 2009, 11:18

Użytkownik

Użytkownik

Witam !

Przypnę się do tematu ponieważ interesuje się praca kuriera na własnej działalności. Na auto mam do wydania około25 tys. Tylko martwi mnie jedno. Jakie jet zapotrzebowanie na kurierów w woj. lubelskim od tej wschodniej strony czyli Łęczna Lublin Włodawa i okolice.
Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja w tym rejonie z praca ? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczny za info. :)

Post Wysłano: 30 lip 2009, 14:40

Cytuj:
martwi mnie jedno. Jakie jet zapotrzebowanie na kurierów w woj. lubelskim od tej wschodniej strony czyli Łęczna Lublin Włodawa i okolice.
Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja w tym rejonie z praca ? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczny za info. :)
Odpowiedź jest prosta: NIE WIEM.

Idź sam i zapytaj - inaczej się nie dowiesz.

Post Wysłano: 31 lip 2009, 9:09

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
To powodzonka życze.Napisz za pare miesięcy jak Ci idzie i czy dalej jesteś tak pozytywnie nastawiony
A narzekań to kolego dopiero się nasłuchasz jak Ci każdy klient będzie pierd.... za uszami ze paczka pózno albo uszkodzona.
Pracowałem kiedyś jako przedstawiciel handlowy, kierownik z góry marudzi, że jak nie wzrośnie sprzedaż, to będą zwolnienia, w sklepach ludzie płakali, że nie mają kasy żeby zapłacić zaległe faktury. Pozycja była w kropce, bo klientów nie stać na produkty, a firma nie obniży ceny.

Myślałem, żeby postawićauto na taxi, ale tam jest jeszcze gorzej. Nie ma sensu dyskutować czy kurierka jest "ok" czy jest "bee", bo ilu jest Polaków, tyle będzie opinii. Napisze coś na ten temat jak juz zacznę.

Cytuj:
Jakie jet zapotrzebowanie na kurierów w woj. lubelskim od tej wschodniej strony czyli Łęczna Lublin Włodawa i okolice.
Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja w tym rejonie z praca ? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczny za info.
Kolega wyżej napisał. Odwiedź wszystkie oddziały firm kurierskich w okolicach i zorientuj sie. Nie czekaj na ogłoszenia w necie czy w prasie, tylko pytaj

Post Wysłano: 31 lip 2009, 19:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9870144
Samochód: Scania R450

Trochę zastanawia mnie dlaczego w waszych regionach jeżdżą tak zniszczone i zaniedbane samochody na kurierce? W Kaliszu tylko firma Opek i Siódemka jeździ starymi i zniszczonymi Transitami i Ducato a takie firmy jak TNT, DPD, UPS, DHL we własnym taborze posiadają nowe Sprintery, Boxery, Ducato, Traffic

Post Wysłano: 04 sie 2009, 17:58

Użytkownik

Użytkownik

postanowiłem odświeżyć ten temat by nie robic syfu, mam takie pytanko jak płacą w takich firmach jak dhl chodzi mi czy od km + od paczki czy jak ? i jakie sa zarobi ze tak powiem minimalne na swoim aucie w kiepskim miesiącu i kiepskim terenie ,, zarobi sie 2000 ?
i czy da sie z 1 auta "użyć" i ewentualnie odłożyc na jakis remont domku ...

Post Wysłano: 05 sie 2009, 9:00

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
postanowiłem odświeżyć ten temat by nie robic syfu, mam takie pytanko jak płacą w takich firmach jak dhl chodzi mi czy od km + od paczki czy jak ? i jakie sa zarobi ze tak powiem minimalne na swoim aucie w kiepskim miesiącu i kiepskim terenie ,, zarobi sie 2000 ?
i czy da sie z 1 auta "użyć" i ewentualnie odłożyc na jakis remont domku ...

Przeważnie płacą wszyscy od adresu, tzn że np możesz mieć 5 paczek na ten sam adres, ale płacone masz tylko 1 raz. Czasem jest też stała stawka dzienna (tzn minimalny ryczałt dzienny czy jak to zwał). A czy da się wyżyć to nie wiem, ja dopiero zaczynam. Czekam na zaświadczenia i powoli będe ruszał. Z jakich rejonów jesteś?

Post Wysłano: 05 sie 2009, 9:23

Użytkownik

Użytkownik

Kalisz a dokładniej okolice kolego :wink:

Post Wysłano: 05 sie 2009, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kalisz a dokładniej okolice kolego :wink:
Ze swoim samochodem idziesz? I do jakiej firmy? Ja dawno temu chodziłem po firmach kurierskich za robotą ale w każdej słyszałem, że nie potrzebują, tylko UPS dał odpowiedź żebym przyszedł we wrześniu bo będą potrzebować kierowców. I chyba skorzystam z tej propozycji ponieważ w Kaliszu i okolicy ciężko o inną pracę a w obecnej pracy tyram jako operator maszyny po 12 godzin włącznie z weekendami i zamiast wypłaty dostaje jałmużną ;/

Post Wysłano: 05 sie 2009, 18:08

Użytkownik

Użytkownik

tak, myslałem isc z własnym autem bo zawsze sie więcej zarobi... a ty jako kierowca czy z własnym? nad firmą to nie wiem, ale biorę pod uwagę wszystkie jakie sa w okolicy...
tylko nie wiem jakie są zarobki te 3 koła to bym chciał na raczkę zarobic;/

i jeszcze jedno co jak auto sie popsuje ? wystarczy zadzwonic i im powiedziec czy jak ?

Post Wysłano: 05 sie 2009, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja chciałem iść jako kierowca ponieważ kasy na własny samochód nie mam a w leasing czy coś innego nie chciał bym się w obecnej chwili "bawić". Więc we wrześniu będę próbował z UPS

Post Wysłano: 05 sie 2009, 20:37

Użytkownik

Użytkownik

a wiesz jakie są tam zarobki ?
na swoim aucie wiecej zawsze zarobisz tak jako kiero moze masz 2koła a tak bedziesz miał ze 4 na czysto :wink:

Post Wysłano: 05 sie 2009, 20:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

O pieniądzach powiedzieli, że porozmawiamy jak będę składał papiery.
Wiadomo, że lepsza kasa jest jak pójdziesz ze swoim samochodem ale ja jak już pisałem nie mam kasy na własny sprzęt a druga sprawa składałem papiery do Marynarki Wojennej na żołnierza zawodowego więc kto wie jak długo uda się porobić do czasu kiedy wojsko znajdzie wolny etat. A co do tego co napisałem to i tak dużo więcej bym zarabiał jako kierowca na ich samochodzie niż zarabiam w obecnej chwili ;)

Post Wysłano: 05 sie 2009, 20:52

Użytkownik

Użytkownik

z tego co wiem to dhl u nas teraz płaci ok 1800 na rękę, a ups nie wiem jak jest :|

a gdzie teraz robisz? ze ciulowo płaca ?

Post Wysłano: 05 sie 2009, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z tego co się dowiedziałem ze środowiska kurierskiego to w Kaliszu dobrymi firmami są właśnie DHL, UPS i DPD

Nie chcę wymieniać tu firmy z nazwy ale jak mieszkasz w Kaliszu lub w okolicy to będziesz się orientował co to za jedna. Obecnie pracuje jako pracownik produkcji rolet