GG: 0
Samochód: duży z naczepą
Witam,
znajomy ma taki problem, że od szkoły w której ukończył kurs na prawko dostał tylko pusty wniosek (+zaświadczenie o ukończeniu kursu i zaświadczenie lekarskie) zwlekał z tym ponad rok i ma teraz problem z jego wypełnieniem. Może ktoś się orientuje jak to należy wypełnić ? W moim przypadku to instruktor załatwił te formalności i nie jestem mu w stanie pomóc.
Na początku tego wniosku jest pozycja "Nazwa organu wydającego", nie jest sprecyzowane o kogo to chodzi ? czy to wypełnia WORD czy o jaki organ chodzi ?
Następnie w pozycji o posiadamy już prawie jazdy, trzeba podać kat.nr organ wydający i numer druku? - o jaki to numer chodzi ?
czy potrzebne jest kserokopia prawa jazdy ? jak tak, to czy w jakiś szczególnych wymiarach ? awers, rewers ?
w załącznikach jest opcja "wniosek MSZ" co to takiego ? czy tego się nie zaznacza?
_________________ Jezus też palił !!! wszyscy palili !!! to prawda, tym wszystkich których "uzdrowił"? dał poprostu pare gramow ze swojej plantacji!! ot cała prawda!
Organ wydający;nie uzupełniasz tam Ty nic.
Pytanie jeszcze takie,kolega Twój chce zdawać na jaką kat.?ma już B?
Bo jak nie ma B to wtedy nic nie wpisuje w "nr prawa jazdy" itd bo go po prostu nie ma.
A jeżeli ma to
Nr.prawa jazdy,nr.papieru wszysto jest napisane na prawie jazdy -wystarczy przepisać
Ksero obie strony,ja tak robiłem.
Niech wpisze co wie,a resztę mu dopowiedzą w WORDzie jak będzie sie zapisywał.
GG: 0
Samochód: duży z naczepą
Dzięki. A z tym organem wydającym jesteś pewien ? Bo on coś niby mówi, że w takim przypadku, że egzamin jest w WORD Opole a on prawko będzie odbierał w Wydziale Komunikacji w Nysie, to nie ma tam przypadkiem być adres tego Wydziału ?
Prawko on już ma kat. A i B, więc będzie to wypełniał, a numer druku to która pozycja na prawko ? Te symbole pod tym jakby "kodem kreskowym" ?
_________________ Jezus też palił !!! wszyscy palili !!! to prawda, tym wszystkich których "uzdrowił"? dał poprostu pare gramow ze swojej plantacji!! ot cała prawda!
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
A jak czegoś nie wypełni, bo nie będzie wiedział jak, to przy zdawaniu wniosku w WORD mu powiedzą co ma tam wpisać.
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
W WORDZie powinni mieć taki przykładowy druk na wzór. Najlepiej iść z tym do ośrodka i tam to wypełnić - jak czegoś nie będzie wiedział to się zapyta i po kłopocie.
jeśli zwlekał z tym tak długo, to chyba musi jeszcze robić kurs doszkalający,
na zgłoszenie się na egzamin ma się chyba pół roku po kursie,
chyba że coś źle zrozumiałem z tym zwlekaniem
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
Kurs (napewno na kat.B) jest ważny całe życie. Podejrzewam że z innymi kategoriami jest tak samo. Pół roku masz na przystąpienie do części praktycznej, po zdaniu części teoretycznej. Przynajmniej tak było pare lat temu.
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 6 gości