Cytuj:
Moim zdaniem kwalifikację wstępną powinni zaliczyć najpierw instruktorzy, może dzięki temu wiedzieli by w którą stronę ukierunkować wykłady i na co położyć szczególny nacisk...
kolego Gustaw jeżeli już piszesz coś to warto byłoby abyś wiedział o czym piszesz.
to jakie tematy mają być na kwalifikacji i na jakie położyć szczególny nacisk reguluje Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 2 lipca 2008 w sprawie szkolenia okresowego kierowców w transporcie drogowym - załączniki. najpierw to przeczytaj później komentuj tą ustawę i pisz uwagi do instruktorów.
po pierwsze: ja jako instruktor mogę w każdej chwili zaliczyć taką kwalifikację, jeżeli uważasz, że będę miał z tym kłopoty to na Twój koszt, a jeżeli nie zdam zwrócę całą sumę.
po drugie: to nie jest przedszkole (czy będzie rytmika, czy rysowanie nie ma znaczenia, chociaż kto wie) i jeżeli masz narzucony program to musisz go realizować. czy chcesz czy nie, również niezależnie co o nim sądzisz.
ja nie komentuję treści ustawy, bo możemy bić pianę przez 100 lat i niczego to nie zmieni. i tak prędzej czy później trzeba będzie to szkolenie czy wstępne czy okresowe zrobić.