GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe
Ważne, żeby telefon był na Symbianie. Wtedy TomTom i Garmin śmigają. Im większy wyświetlacz tym lepiej dla Ciebie. Ja mam Nokie E51 i sobie chwalę bardzo.Za te dwie nawigacje nic nie płacisz bo wszystko masz na karcie pamięci (oprócz ceny zakupu softu oczywiście )
Aha, i najlepiej mieć zewnętrzny GPS na bluetoothie bo te wbudowane nie zawsze chcą działać z czymś innym niż mapy producenta telefonu.
Nokia E66. Posiadam i jest super. Nie płacisz za neta, tylko musisz wyłączyć w opcjach. Czyta karty do 8GB. Mam mapę Garmina i Nokii. Na Garminie jezdziłe we Włoszech i sprawdził się bezbłędnie. Polecam.
A czy ktoś z Was miał do czynienia z nokia 6210 navigator?
Ja miałem, fixa łapie szybko, nie gubi zasięgu, standardowa mapa Nokiowska jest ok, wgrasz do tego telefonu każdą nawigację pod wersję symbiana w tym telefonie.
Musisz sprawdzic jedynie czy rozmiar ekranu będzie Ci odpowiadał;]
Nokia N95. Ale tam trza placic za nawi osobny rachunek bodajrze
To zależy czy korzystasz z mapy Nokia czy masz wgrany inny program. Do tego modelu są dwie mapy Garmin i Tomtom- osobiście polecam Tomtoma, Garmin posiada dużo błędów i mam wrażenie że bateria w telefonie szybciej się rozładowuje. Jeśli chodzi o wbudowany odbiornik GPS w tym modelu to jest fatalny i radzę kupić coś zewnętrznego na bluetooth.
_________________ "Już w żadnych oczach nie będę mieszkać mógł. Już w każdych włosach zobaczę wstęgę dróg!"
SDM- Za dalą dal.
Ja od niedawna mam Toshibę G810, z wbudowanym GPS-em, ekranem dotykowym, Windows Mobile 6.1 i do tego zestawu wrzuciłem najnowszą Auto Mapę 5.5.1 i naprawdę fajnie działa. Sygnał znajduje dosyć szybko i prowadzi też dobrze. Do tego telefon jak na swoje funkcje jest dosyć tani, no ale trzeba umieć żyć z Windowsem, jednak to kwestia przyzwyczajenia.
Według mnie są to jednak rozwiązania pośrednie. Za 300-400zł kupimy kompletne urządzenie do nawigacji z ekranem 4-calowym, telefon nie będzie przerywał nam nawigacji a planowanie trasy będzie dużo łatwiejsze. Do tego funkcja TMC pozwoli w Niemczech korki ominąć...
_________________ "Już w żadnych oczach nie będę mieszkać mógł. Już w każdych włosach zobaczę wstęgę dróg!"
SDM- Za dalą dal.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość