Słyszałem ostatnio że ITD może max. 45 minut kontrolować auto załadowane z zwierzętami.
Nigdzie nie mogę znaleźć tego przepisu albo źle szukam...
Słyszał ktoś o takim czymś?
Coś kiedyś odbiło mi się o uszy ale dokładnie nie wiem. Najlepiej zadzwoń do ITD i będziesz wiedział wszystko, na pewno udzielą Ci potrzebnych informacji. Pozdrawiam!
Daf CF 430 coś w okolicach 2000 roku jak sobie przypominam, 2 piętra na śrubach, dach na stałe podniesiony i zespawany. Oryginalnie to była naczepa do koni 1 poziom.
Witam Panowie jestem nowy na tym forum i chciał bym się pochwalić firmą mojego wujka o której możliwe ze nie jeden słyszał " firma Nowak skup i sprzedaż żywca"... posiada on kilka ciekawych aut którymi chciał bym się pochwalić oto kilka z nich proszę o komentarze ...
Słyszałem ostatnio że ITD może max. 45 minut kontrolować auto załadowane z zwierzętami.
Nigdzie nie mogę znaleźć tego przepisu albo źle szukam...
Słyszał ktoś o takim czymś?
Z tego co pamiętam z kursu na przewóz rzeczy to masz racje ze 45minut. Jeśli kontrola się przedłuża to powinno być zapewnione miejsce w którym można napoić zwierzęta itp.
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Nie nie na Rosję się nie puszczamy... eksport to głównie Węgry, Niemcy, Belgia... to swój towar ale również świadczymy usługi innym firmą importując żywiec do Polski... i również zajmujemy się sprzedażą warchlaków z Dani, Holandii.
Samochód: Renault Magnum 460 DXI E5
Pierwszy DAF z firmy Hefter to prawdziwe dzieło sztuki! Mam nadzieję niedługo zobaczyć taki zestaw!
A póki co dwa polskie składy złapane na A2 w Poznaniu w czerwcu tego roku.
Miałem okazję widzieć tego Dafa na żywo (co zresztą można zobaczyć w fotogalerii) - auto prezentuje się fantastycznie, widać,że firmy przykłada coraz większą wagę do wyglądu swoich aut .
Oprócz Dafa widziałem też taką Scanię R580:
Witam interesują mnie transporty zwierząt do Azji i głębokiej Rosji znalazłem firmę www.chelminiak.pl można jakieś opinie na ten temat bo widzę że tabor całkiem porządny
Ostatnio miałem okazje widziec Mercedes Actros z naczepa Plavac (to auto bylo na allegro) i się z deka zdziwiłem bo na rocznej naczepie zobaczyłem wzmocnienie na słupkach (były niemałe) i piętro na siodle przestawione ...
Ja mam pytanko czy te nowe naczepy są teraz takie łamliwe ?
Czy akurat tylko polskiej produkcji
Poza tym znajomy kupił Mercedes solówke z zabudowa Kastpol i gdy mówi o tej zabudowie to same niecenzuralne słowa (zabudowa ma 3 lata )
Firma Kabanos kupiła 2 nowe autka. 1 zestaw auto z przyczepa marki volvo i włoska zabudowa Piazzoli (jeżeli się pomyliłem w pisowni przepraszam) oraz ciągnik siodłowy scania z naczepa tez marki Piazzoli...
Dodam że volvo jest picowane a dokładniej malowane w byczki itd.
Może będę to zrobię zdjęcia.
A Martin dzwoniłem do swoje ITD jak zwykle nie odpowiedzieli skierowali mnie do głębszego zapoznania się z książka o transporcie itp.
Nie wiem jak wy ale ja sądzę że oni sami niewiedzą .....
Zakłady mięsne MAT kupił chyba dwa albo trzy lata temu trzy Many z zabudowami z Kastpolu. W jednym Manie na pierwszym załadunku spadł pokład. Na szczęście był to góry poziom, więc żadna sztuka nie zdechła. Ogólnie zabudowy wyglądają strasznie, mimo że kierowcy starają się dbać o sprzęt. Znajomy miał Scanie z zabudową również ze Świecia i również narzekał aż sprzedał auto. Mercedesy od Dudy, które były na Allegro jakiś czas temu również miały w strasznym stanie zabudowy. Wadą jest materiał, który jest zbyt słaby często cienki, oszczędzają przy produkcji i później efekty są. Kiedyś na rozładunku któryś z kierowców powiedział bardzo mądre słowa: "Zabudowa powinna wytrzymać na dwóch autach i dopiero skończyć na złomie".
Co do ITD to mogłoby się to zgadzać, ponieważ wszystkie kontrole, jakie mieliśmy nie trwały raczej więcej niż 45 minut.
Z zabudowami Plavacu nie miałem jeszcze styczności, więc się wypowiadał nie będę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 7 gości