Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2451519

:mrgreen: Witam wszystkich,
Poszukuje transportu (autostop :D :> ) na zachód Europy ( jak najdalej na zachód - Francja, Hiszpania :wink: ). Wybieram się na mały wypad do Portugalii i szukam kogoś, kto mógłby zabrać jedną osobę ( mnie :wink: ) ze sobą jako pasażera - jednym słowem szukam kogoś kto zechce wziąć autostopowicza :D.
Chciałbym wyruszyć w ostatnie dni czerwca, najpóźniej 1-2 lipca. (chodzi głównie o przejazd przez Niemcy, później to już jakoś będzie :wink: )

Oczywiście, jeżeli ktoś z Was, zna kogoś kto w taką trasę się wybiera, to proszę o zapytanie go o możliwość wzięcia autostopowicza ;)

Zachęcam kierowców do wypowiadania sie w tym wątku na temat zabierania autostopowiczów i samych autostopowiczów(jeśli są tu tacy:D) o dzielenie się swoimi doświadczeniami z podróży STOPEM ciężarówkami i nie tylko ;)
Proszę o kontakt na gg, lub maila
mail: coig@o2.pl

Pozdrawiam :D

Użytkownik

Użytkownik

W sieci są fora autostopowiczów, więc polecam tam się rozejrzeć.

Użytkownik

Użytkownik

Wiem, że takie fora są, tylko niestety na większości z nich kierowcy owszem chętnie wezmą pasażera, tylko za odpowiednia opłatą, a to nie o to w tym chodzi :wink:
Dlatego chciałem spróbować znaleźć coś u "źródeł" ;). Jeżeli się nie uda - trudno, powrót do modelu tradycyjnego czyli wyjazdówka z miasta + Kartka z napisem "XYZ" + uśmiech na twarzy i jakoś to będzie :wink:
..ale jeżeli się uda wychaczyć jakiś transport przez same Niemcy też będzie miło :D , tak że pożyjemy zobaczymy :D
Więc jeżeli ktoś z panów/pań się wybiera w tym terminie i ma miejsce :wink: ... polecam się :lol:
pozdrawiam :>

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Co do zabieranie autostopowiczów to mam mieszane uczucia. Kiedyś gościa zabrałem z A2- Rhynern do Venlo, akurat robiłem długą pauze, a on jakies 30min przez radio wołał, no to sobie myśle w końcu, a co mi tam, przynajmniej sobie pogadam. Koleś prrzyszedł, z jakimiś reklamówkami, mówił że do roboty, do anglii jedzie, tyle się dowiedziałem bo więcej to już nie mówił, taki jakiś małomówny był...
Innym razem na Venlo zaczepił mnie jakiś polak, no to zabrałem też akurat dojechałem do Rhyner na A2, a ten to ani nie miał reklamówki, nic, mówił że do PL jedzie, nic się nie odzywał, ogólnie bardzo podejrzany. Po tych dwóch przypadkach to już raczej nikt ze mną nie jechał. Oczywiście wcześniej było też kilka przypadków ale raczej normalnych ludzi. Dużo widywałem przypadków gdzie jakieś babcie stare łapią stopa, ale nigdy się nie zatrzymałem :P nie ten rocznik :mrgreen:
Inna sprawa ma się co do kierowców, gdzie licencja jest oczywistym biletem, kilkunastu zabrałem, a wiadomo że kierowca z kierowcą zawsze znajdzie temat. Zresztą sam często jeździłem, więc jestem zdania jeśli mnie zabierają, to ja też moge zabrać. Choć z tego co zauważyłem, częściej zabierali mnie starzy kierowcy, często pod 50-60lat, a młodzi okularki, małpi zwis i udaje że cię nie widzi.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]