Cytuj:
nie myślałeś, by wsiąść na jedno, czy dwa "kółka" z kimś kto jedzie choćby na Wyspy i stąd zacząć "przymierzanie się" do tego zajęcia?
hmm nie bardzo widze jaki jest sens tego, bo jezeli chodzi o doswiaczenie to i tak nie naucze sie duzo, ze slyszenia tez wiem ze pracodawca z wypsy gdzies ma nasze doswiadczenie wiadomo ruch pod prad caly czas:)
Doswiadczenie w jezdzie po miescie i kraju jako takie mam bo przez ponad rok bylem kierowca i przejechalem na prawde duuuzo kilometrow (mil) jezdzilem bardzo intensywnie, robiac wiecej km niz zawodowi kierowcy zestawow dziennie ale wlasnie jezdzilem osobowymi i vanami ciezarowym tylko po parkingu i troche tam na ulicy kawlek ale przeciez to ma male znaczenie...
Cytuj:
Co do wyjazdu w lipcu, to moim zdaniem nie jest to najlepszy termin, bo dużo studentów szuka pracy i zajmują etaty.
zgadza sie, ale na pewno powiesz ze mam racje tez: student najczesciej szuka roboty w hotelu, barze, restauracji itp, a nie jako kierowca na C/CE to po pierwsze a po drugie studen zostaje do pazdziernika max a to jest tez niewygodne dla pracodawcy ktory szuka kogos na dluzej....
spedzilem na wyspie kilka lat a obecnie jestem w Polsce bo pisze prace dyplomowa, szlifuje jezyk bo mysle o studiach i pracuje za 7zl za godzine kilka dni w tyg... (jezdze vanem po zaopatrzenie w trasy po 400-500 max i lubie to bardzo:) Kiedys pracowalem tez w Polsce w firmie rodzinnej i smigalem w trasy vanem ale chcieli mnie do biura "zebym sie nie marnowal" a ja ucieklem do Anglii:) (miedzy innymi oczywiscie)
Powiem jeszcze,ze bede szukal pracy z Polski a i tak mysle ze jestem skazany na agencje jako swiezak i zakladajac ze zaczal bym szkole...
Cytuj:
Jak załapiesz się na taką pracę, nawet tylko na okres próbny i pokarzesz, że jesteś dobry to masz posadę na bank.
tu masz 101% racji, z doswiadczenia wiem, zlapalem prace na miesiac (tymczasowa) bo nie potrzebowali pracownika na dluzej, ale potem okazalo sie, ze jestem zawsze u nich mile widziany... porostu dobra wizytowke zostawilem po sobie ciezko pracujac