Cytuj:
Co się może stać jak nie zapłacę mandatu karnego,dostałem 300 zł i 8 pkt za prędkosć. NIe posiadam pracy i nie zarabiam na siebie,mam 18 lat i mieszkam z rodzicami.????????
Jakieś 8 lat temu(chodziłem wtedy do średniej) wracałem ze szkoly autobusem na gapę. Pech chciał, że wpadły dwa kanary na jednym przystanku no i niestety wypisali mi kwitek. Przez rok był spokój, aż wkońcu komornik zapukał do drzwi. Nie skasował mnie z niczego, kazał wpłacić przelewem w terminie 7 dni. Mandacik w tej chwili już się praktycznie podwoił, ale cóż, rodzice sie ulitowali, $$$ dali i skoczyłem na poczte wysłać przelew. Dokładnie tydzień po komorniku, dzwonek do drzwi (ja w szkole) tata otwiera, a tu stoi dwóch "panów" - jeden elegancko odje**ny (skórka, garniturek, buciki na wysoki połysk, żel wtarty we włosy) - drugi "troszkę" mniej ("garniaczek" i buciki z 3 paskami, żelu we włosach brak bo i głowa łysa, szyji tez nie posiadał) grzecznie wytłumaczyli o co chodzi(znaczy się ten pierwszy tylko mówil), obejrzeli dowód wpłaty, podziękowali, przeprosili i sobie poszli. Swoją drogą, ciekaw jestem co by było, gdyby tego pokwitowania nie było?!