Apropos 742 to jest jak czołg, przynajmniej ten co mieliśmy go w firmie - zero komfortu, głośno w środku, co jakiś czas wycieki, oprócz tego żadnej awarii, ale nie było na niego mocnych, wszędzie wjechał. Trzeba objechać lekkim rowem, tylko zmiana biegu i ogień a jak w Warszawie kierowca przejeżdżał przez podwójne torowisko to tylko oczy wyszły mi na wierzch
Ogólnie jako wół roboczy nie było takie złe.
A, trzeba dobrze zadbać żeby rudy go nie zeżarł.
Ogólnie co do tego Stara który jest na allegro.
Do nie dawna przyjeżdżał do mnie kierowca właśnie takim. Jeździł jako podwykonawca na własnej działalności. Obecnie leży w domu ponieważ miał wypadek podczas schodzenia po schodach. On miał zamontowaną windę 1t. oraz ogrzewanie postojowe, chyba firmy Eberspraher. Nie pamiętam dokładnie ale miał tam silnik Perkinsa o mocy około 110 KM i pojemności 4l.
Autko całkiem zwrotne o dmc. 7t. Minusem są duże wibracje wewnątrz kabiny i dość duży hałas. Ale w lokalnym ruchu do wytrzymania. Duży plus to tanie części jak przysłowiowy barszcz.
Jego paka ma miejsce na 11 - 13 epali i spala mu w ruchu mieszanym około 16l/100km.
_________________ Życie jest piękne ! - powiedział Prosiaczek ... i rzucił się w przepaść.
Co do stara 742 to fajny samochód, ale jego czas już minął. DMC miał 6,900 chyba. Większość to wersja "L" 5,5 m paka, a nam potrzebny byłby krótszy czyli 4,5m ale jak napisąłem produkowano większość wersji "L". W dalszym ciągu się rozglądamy.
_________________ Kurs operatorów wózków jezdniowych - 15.07.09r.
Prawo jazdy kategorii B - 14.09.09r.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot], Semrush [Bot] i 15 gości